2020-02-26 17:24

Gigi Becali, obligat să plătească penalităţi de 14 milioane de lei

 |  17:48
Gigi Becali, obligat să plătească penalităţi de 14 milioane de lei

ANAF a stabilit în urma controalelor privind tranzacţiile imobiliarederulate de George Becali în perioada 2004-2008 că omul de afaceri are deplătit aproximativ 14 milioane de lei (3,3 milioane de euro), sumă reprezentândTVA şi penalităţi."ANAF a încheiat în a doua jumătate a lunii iulie controlul la persoanafizică George Becali. În urma verificărilor au foststabilite sume suplimentare de plată reprezentând TVA şi penalităţi în valoarede 14 milioane de lei", au afirmat surse din ANAF, citatede Mediafax.

Persoanelefizice care efectuează tranzacţii imobiliare în scop personal sunt scutite deplata TVA, iar această facilitate a fost utilizată de numeroşi dezvoltatori,care au înregistrat transferurile în nume personal şi nu prin intermediul unorfirme. Fiscul consideră însă că dovedirea unor acte de comerţ derulate de opersoană fizică implică automat plata TVA.

Potrivitreglementărilor din Codul de procedură fiscală, Becali arela dispoziţie 30 de zile de la data comunicării pentru a contesta decizia. "Eimai încearcă să mă prindă cu nu ştiu ce datorii, din 2005, 2006, de plată aTVA-ului. Dar nu au cum să facă asta, totul e în regulă. Eu sunt liniştit înprivinţa asta", a spus atunci Becali.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-02-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine