2019-10-17 13:53

GREVA MINERILOR de la Lupeni s-a extins la toate cele trei schimburi. Vezi pe cine acuză conducerea

 |  00:42
GREVA MINERILOR de la Lupeni s-a extins la toate cele trei schimburi. Vezi pe cine acuză conducerea

O parte dintre minerii din schimbul al treilea de la Mina Lupeni s-au alăturat, miercuri seară, protestului colegilor lor, refuzând să coboare în subteran, în timp ce conducerea Complexului Energetic Hunedoara (CEH) spune că ortacii au dreptate să fie nemulţumiţi, dar că liderii de sindicat ai acestora ”se folosesc de necazul lor”.

Directorul general adjunct al Complexului Energetic Hunedoara, Petre Nica, a declarat, miercuri seară, pentru News.ro, că la minele Lonea, Livezeni şi Vulcan activitatea se desfăşoară normal, proteste fiind doar la Lupeni.

”La Lonea, Livezeni şi Vulcan activitatea se desfăşoară normal. La Lupeni am vorbit cu minerii din schimbul unu şi doi. Aceştia i-au oprit şi pe cei de la schimbul trei să intre în subteran. O parte dintre protestatari au plecat acasă pentru că este foarte frig, minus cinci grade sunt afară. La Lonea activitatea de producţie a fost oprită din 23 decembrie pentru că nu am avut materiale. Acum am reuşit să ducem materialele de strictă necesitate pentru a nu ajunge în situaţia de a opri termocentralele”, a spus Nica.

Reprezentantul Complexului Energetic Hunedoara a mai afirmat că minerii au dreptate să protesteze pentru că situaţia lor este ”critică”.

”Oamenii au dreptate să fie revoltaţi pentru că situaţia e critică, oamenii lucrează cu echipament de protecţie vechi, nu au materiale, nu îşi primesc drepturile şi în condiţiile astea sunt motivaţi să fie supăraţi şi revoltaţi pentru că nu ştiu care e viitorul minei”, a precizat directorul general adjunct al CEH.

„Liderii sindicali se folosesc de necazul minerilor!

Petre Nica a mai declarat că liderii de sindicat se folosesc de necazul minerilor, trei dintre aceştia intrând în greva foamei pentru a-şi proteja funcţiile de delegaţi sindicali pentru care sunt remuneraţi.

”Sunt trei lideri în greva foamei la sediul CEH. Ei au făcut o obişnuinţă în a protesta când şi unde doresc şi să îngreuneze acivitatea unei instituţii. În CEH sunt birouri, săli de şedinte unde vin furnizori. Nu poţi tu să sechestrezi un spaţiu pentru un demers din acesta”, a precizat Nica.

Petre Nica a adăugat că liderii de sindicat deţin şi funcţii de delegaţi sindicali pentru care sunt remuneraţi şi că aceştia ”se folosesc de necazul minerilor” pentru a-şi salva funcţiile.

Zeci de mineri din schimbul întâi şi al doilea de la Mina Lupeni din Valea Jiulu au refuzat, miercuri dimineaţă, să intre în subteran, nemulţumiţi că reprezentanţii conducerii Complexului Energetic Hunedoara au decis întreruperea temporară a activităţii personalului auxiliar.

Citește și

UPDATE. Minerii au intrat în grevă

 

Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-05Parerea ta...

PSD
05 Ian 2017

Toata viata lor l-au votat pe ilici iliescu. Huuuuuuuuuuuuuu
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray