2019-10-23 01:02

Grevă spontană la salinele Praid și Ocnele Mari, din cadrul SALROM. De ce au întrerupt minerii lucrul

 |  12:08
Grevă spontană la salinele Praid și Ocnele Mari, din cadrul SALROM. De ce au întrerupt minerii lucrul

La începtul acestei săptămânii, minerii de la Salina Slănic- Prahova, sucursală a Societăţii Naționale a Sării – SALROM, au declanșat un protest spontan, refuzând să mai iasă la suprafaţă din cauza salariilor reduse cu circa 20% ca urmare a trecerii contribuțiilor de la angajator la angajat.

PUTEREA a semnalat că principalul vinovat pentru declanșarea grevei și diminuarea salariilor cu 20% este managerul general al SALROM, Dumitru Matei, care a “uitat” să încheie pană la 31 decembrie 2017 actele aditionale la contractul colectiv de muncă cu toți cei circa 1.670 de angajați ai SALROM.

În cursul zilei de ieri, minierii de la Slanic Prahova au întrerupt greva ca urmare a intervenției ministrului Economiei, Dănuț Andrușcă, care le-a promis greviștilor că doleanțele lor se vor rezolva în cursul zilei de joi. Însă, astăzi, la primele ore ale dimineții, minerii de la salinele Praid și Ocnele Mari, adică circa 450 de angajați, au întrerupt lucrul tot din cauza diminuării salariilor cu până la 20% ca urmare a trecerii contribuțiilor de la angajator la angajat. Potrivit surselor noastre, directorul general al SALROM, Dumitru Matei, nu a uitat să-și majoreze, de la 1 ianuarie 2018, cu suma de 88.030 de lei, propriul contract de mandat, încheiat pe vremea guvernării tehnocrate în baza OUG nr.109/2011. Această sumă reprezintă majorarea limitelor generale ale remunerației lunare anuale. Practic, directorul general Dumitru Matei este la ora actuală singura persoană dintre toți angajații SALROM căreia, începând cu 1 ianuariei 2018, i s-a suplimentat remunerația din contractul de mandat cu incă 88.030 de lei, adică cu aproape 20.000 de euro, pană acum el încasând lunar circa 7.000 de euro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-02-23Parerea ta...

VFD
22 Feb 2018

acolo minerii ar trebuii sa castige bani mai multi la numarul de turisti de la acea salina!
SINDICATUL ASTREIA
24 Feb 2018

Da cea a este publicat în articol este purul adevar. La Slănic domnul Matei a rezolvat printr o tăcută profesionista problemele minerilor, iar ca și consecință imediata minerii de la Slănic și au continuat protestul. Se pare însă că domnul Matei a găsit o soluție de a ignora minerii de la Slănic. Sa mute producția la Valcea. Dar cum în sudul tarii ninge viscolit și curând va apărea și poleiul se pare ca domnul Matei ne pregătește un derdeluș national. Și pentru ca CA ul condus cu dibacie de doamna FATU a reușit performanta de a elabora contractul de mandat al domnului Matei, ministrului Andrusca ii va fi greu sa îl înlăture pe mitomanii de la conducerea Salrom.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray