2019-10-17 11:09

GRINDEANU, despre îngrijorarea lui IOHANNIS pe tema Bugetului: „Nu o împărtășesc!”

 |  23:13
GRINDEANU, despre îngrijorarea lui IOHANNIS pe tema Bugetului: „Nu o împărtășesc!”

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, marţi, la Antena 3, că nu împărtăşeşte ”îngrijorarea” pe care a transmis-o preşedintele Klaus Iohannis cu privire bugetul de stat, precizând că au fost întâlniri publice între Guvern şi Administraţia Prezidenţială pe buget şi subliniid că acesta este ”un proiect ambiţios şi un proiect de buget care conţine toate măsurile prinse în programul de guvernare”.

”Am avut o discuţie, cum am mai avut şi în urmă cu aproximativ două sau trei săptămâni, înainte de a trimite proiectul de buget spre Parlament. De asemenea, a mai fost o discuţie pe domeniile specific în CSAT. Nu e un lucru care a venit de pe o zi pe alta. Noi ne-am menţinut punctele de vedere de acum trei săptămâni, am venit cu acest proiect de buget în Parlament. În marea sa parte a rămas în aceeaşi formă ca şi cea propusă de noi (…) Să fiu cât se poate de clar, nu ieri s-a văzut pentru prima oară bugetul. Au fost întâlniri publice între Guvern şi Administraţia Prezidenţială acum vreo două sau trei săptămâni, apoi CSAT”, a declarat premierul Sorin Grindeanu, potrivit News.ro.

El a precizat că, în plus, faţă ce ceea ce a fost făcut public, respectiv bugetul de stat, nu s-a discutat, însă a subliniat că nu împărtăşeşte ”îngrijorarea” cu privire la buget pe care a transmis-o preşedintele Iohannis.

”Îngrijorarea, pe care înţeleg că a transmis-o domnul preşedinte, eu nu o împărtăşesc. E adevărat că este un proiect ambiţios şi un proiect de buget care conţine toate măsurile pe care le avem prinse în programul de guvernare şi e normal să fie aşa. De asemenea, suntem ambiţioşi pe ceea ce înseamnă absorbţia fondurilor europene, spre deosebire de anul trecut (…) În momentul când absorbţia pe fonduri europene e zero, cum a fost anul trecut, dacă atragi şi un milion de euro eşti ambiţios”, a spus premierul.

„Toate instituțiile sunt AFECTATE de întârziere!”

”Iohannis a spus că mai analizează câteva zile”, a mai declarat Grindeanu, întrebat ce i-a spus preşedintele cu privire la buget.

”Să ştiţi că e nevoie să intrăm cât se poate de repede cu un buget aprobat. Nu doar noi ca şi Guvern, ci toate instituţiile, administraţiile locale, judeţene. E un întreg lanţ care depinde de aprobarea Legii bugetului. Şi aşa suntem întârziaţi ca şi calendar pentru că a fost această desfăşurare şi a alegerilor şi după aceea tot ce ştiţi…”, a atras atenţia şeful Executivului.

În privinţa măsurilor care sunt afectate de întârzierile intrării în vigoare a Legii bugetului, premierul a precizat că este vorba de acelea care au impact economic direct.

”Până la urmă e afectată toată administraţia şi toate instituţiile (…) Administraţiile locale şi cele judeţene vor ajunge săşi aprobe bugetul probabil în luna martie, dacă vorbil de Consilii judeţene şi locale”,  a arătat Grindeanu.

În altă ordine de idei, premierul a ţinut să anunţe că se lucrează la Legea prevenţiei, iar la Ministerul Muncii au început discuţiile pe Legea salarizării unice.

”A început să lucreze Comisia pentru o lege aşteptată de agenţii economici şi anume Legea prevenţiei. Sper ca în cel mai scurt timp să venim cu o propunere pe care să o discutăm cât se poate de transparent. Şi tot în acelaşi registru, au început discuţiile la Ministerul Muncii pe Legea salarizării unice”, a punctat premierul.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, luni, după întâlnirea cu premierul Sorin Grindeanu şi cu ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, că bugetul aprobat de Parlament este "problematic" şi "riscant", fiind "îngrijorat" de forma acestuia. El a spus că va lua o decizie în zilele următoare, dacă va promulga proiectul sau va cere reexaminarea lui.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-02-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray