2020-08-04 23:32

Guvernul a decis: ce se întâmplă cu legea celor care nu-și mai pot plăti datoriile

 |  12:41
Guvernul a decis: ce se întâmplă cu legea celor care nu-și mai pot plăti datoriile

Românii cu datorii mari și-au pierdut speranța de la guvern: nu vor putea amâna procedura executării silite. Guvernul a amânat cu un an aplicarea legii falimentului personal. Conform purtătorului de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, membrii Guvernului au decis că, în acest moment, legea este imposibil de aplicat pentru că nu au fost făcuți toți pașii necesari.

În perioada următoare, Protecția Consumatorului va raporta trimestrial ce pași face pentru înlesnirea aplicării legii pe viitor, transmite Digi24.

Această lege nu are ca obiect insolvența persoanei fizice autorizate sau a celei ce desfășoară o activitate independentă ci persoana fizică obișnuită iar dacă aceasta realizează venituri din activități independente, de acestea se va ține cont la stabilirea surselor de rambursare a datoriilor.

Analizând actul normativ în ansamblul său în scopul în care legea trebuie să producă efecte, acesta instituie proceduri juridice având ca scop redresarea situației financiare a debitorului persoană fizică de bună credință, acoperirea într-o cât mai mare măsură a pasivului acestuia și „descărcarea de datoriile” avute de persoana fizică, scrie evz.ro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-12-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz