2019-11-20 20:04

Guvernul a modificat Legea INSOLVENȚEI. Ce înseamnă pentru mediul ECONOMIC

 |  22:41
Guvernul a modificat Legea INSOLVENȚEI. Ce înseamnă pentru mediul ECONOMIC

Guvernul a adoptat joi o ordonanta de urgenta care modifica Legea insolventei, a anuntat ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, precizand ca astfel se va "face curatenie in mediul economic" si ca vor fi stopate unele "practici abuzive", precum insolventele repetate.

OUG prevede conversia datoriei firmelor in actiuni. Acestea vor ajunge in posesia statului, in contul datoriei pe care respectivele firme le au la buget.

"Curatam mediul economic, asta e important, nu ca statul recupereaza banii", a declarat Eugen Teodorovici.Ministrul de Finante a subliniat ca, in momentul de fata, peste 6.000 de societati se afla in procedura de insolventa, iar arieratele bugetare ale acestora sunt de peste 63 de miliarde de lei."In prezent, peste 6.000 de societati cu circa 64.000 de salariati se afla in procedura insolventei sau in perioada de observatie. Arieratele bugetare ale acestor companii sunt de peste 63 de miliarde de lei, iar gradul de recuperare este de 6%. Si nu vorbim doar de companiile de stat, ci si de cele private.Se impune adoptarea masurilor urgente care sa permita conversia, reducerea sau cesiunea creantelor bugetare, in anumite conditii, pentru a pentru a evita intrarea iminenta in faliment a multor societati cu potential de viabilizare si cu consecinte grave in plan economic si social", a afirmat ministrul Finantelor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-27Parerea ta...

ANONIM
27 Sep 2018

COCALAR DE CATIFEA , MAI MINTE PROSTIMEA
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray