2020-01-28 09:09

Guvernul a pregătit banii pentru agricultori

 |  15:34
Guvernul a pregătit banii pentru agricultori

Executivul a aprobat, vineri, ajutoarele de stat pentru agricultorii afectaţi grav de secetă în perioada aprilie aprilie – septembrie 2015. Plăţile vor fi făcute până la finalul anului 2015.

“De prevederile actului normativ vor beneficia producătorii agricoli înregistraţi în evidenţele APIA cu cerere unică de plată aferentă anului 2015, care sunt declaraţi de APIA, în urma controlului administrativ, eligibili  pentru schema de plată unică pe suprafață aferentă anului 2015.

Plata compensatorie se va acorda diferenţiat, în funcţie de procentul de calamitare înscris în procesele verbale de constatare și evaluare a pagubelor și de categoria beneficiarului.

Autorizarea beneficiarilor și sumelor cuvenite precum și înregistrarea obligațiilor de plată se efectuează după primirea Deciziei (CE) privind aprobarea acordării ajutorului de stat.

Se preconizează că de prevederile prezentului act normativ vor beneficia circa 173.500 producători agricoli, dintre care 165.100 persoane fizice și 8.400 persoane juridice. Valoarea totală a despăgubirilor este de maximum 640 milioane lei.” precizează Guvernul într-un comunicat de presă.

Tot în cadrul ședinței de astăzi, Guvernul a aprobat Ordonanţa de urgență privind gestionarea financiară a fondurilor europene nerambursabile aferente politicii agricole comune, a politicii comune de pescuit şi a politicii maritime integrate la nivelul Uniunii Europene şi a fondurilor alocate de la bugetul de stat pentru perioada de programare 2014 -2020 şi pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul garantării.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-10-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine