2019-12-13 07:18

Guvernul discută, în cadrul şedinţei de miercuri, OUG privind impozitarea bacşişului

 |  12:20
Guvernul discută, în cadrul şedinţei de miercuri, OUG privind impozitarea bacşişului

Guvernul va discuta în cadrul şedinţei de miercuri ordonanța de urgenţă (OUG) privind impozitarea bacșișului. Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a precizat, că în urma acestei măsuri, angajatorul va decide dacă bacşişul va fi distribuit angajaţilor sau va acoperi pierderile.

"Mâine (miercuri n.r.), în ședința de Guvern, avem ordonanța cu impozitarea diferențelor dintre ceea ce un client lasă în urma unui serviciu prestat la un restaurant, bacșișul. Am avut și ieri discuții la minister cu reprezentanții federațiilor din turism, pentru a avea forma finală. Mâine se va face un pas mare spre normalitate. Este o idee pe care au cerut-o cei din piață, pentru a reglementa acest bacșiș", a afirmat marți, la Parlament, ministrul Finanțelor Publice.

Eugen Teodorovici a mai spus că proiectul OUG prevede că angajatorul decide "soarta" bacșișului, respectiv să acopere pierderi sau să îl distribuie angajaților.

Măsura impozitării bacșișului va fi decisă în urma aprobării unui proiect de Ordonanță de Urgență pentru modificarea și completarea OUG 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, precum și pentru aplicarea art. 3 din Legea nr. 205 din 23 mai 2006 privind ratificarea Acordului de împrumut dintre România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru finanțarea Proiectului privind reforma sistemului judiciar, semnat la București la 27 ianuarie 2006.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-04-22Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

Restauraţia nesimţirii Impozitarea bacşişurilor şi reinstaurarea pensiilor nesimţite au fost subiectele care au revoltat opinia publică şi au jignit bunul-simţ. Populismele au invadat ecranele televiziunilor rând pe rând, culminând cu ideea creaţă de a se introduce pensii speciale pentru ziarişti. În prostia lor, politicienii au crezut că rup gura târgului, că vor fi aplaudaţi şi adulaţi de media. Cât despre pensiile parlamentarilor, acestea sfidează tot poporul, care este deja cocoşat de nevoi. Ei tânjesc după pensiile încasate de magistraţi, şi astea tot speciale. Desigur, cutuma arată că vor urma poliţiştii şi armata, alte categorii excepţionale care trebuie bine hrănite, nu subnutrite, aşa cum este populaţia ţării. Povestea continuă cu sistemul sanitar care se doreşte scos de sub auspiciile legii bugetare, iar şpăgile date în sistem să devină o obligaţie cetăţenească
16 Apr 2015 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray