2020-07-07 15:42

UPDATE. GUVERNUL NE ARDE IAR LA PORTOFELE. Vezi noile taxe și impozite pentru case, terenuri și mașini

 |  09:30
UPDATE. GUVERNUL NE ARDE IAR  LA PORTOFELE. Vezi noile taxe și impozite pentru case, terenuri și mașini

Florentin Dincă

Persoanele fizice care deţin locuințe cu o altă destinaţie decât cea în care conviețuiesc, vor fi obligați să plătească un impozit reprezentând până la 2% din valoarea impozabilă. Astfel, persoanele fizice vor fi taxate similar firmelor care deţin astfel de clădiri. Și impozitul pe maşini va suferi o majoraare importnată, de aproape de două ori şi jumătate în cazul autovehiculelor cu motorizări de până la 1.600 centimetri cubi.

UPDATE, ora 15.47 Ministerul Finanţelor a retras, sâmbătă, la cerere premierului Victor Ponta, proiectele Codului Fiscal şi Codului de Procedură Fiscală, pentru ca acestea să fie analizate în cadrul Guvernului înainte de începerea dezbaterii publice.

Persoanele fizice care în prezent sunt impozitate cu 0,1% din valoarea impozabilă a clădirii, vor fi obligate să achite pentru clădirile nerezidenţiale un impozit cuprins între 0,25 şi 1,5% din valoarea calculată de către un evaluator autorizat sau de 2% din valoarea impozabilă, dacă nu există un raport de evaluare. Cota impozitului pe clădiri pentru care există un raport de evaluare va fi stabilită de primărie. Proiectul modifică valorile de impozitare şi coeficienţii de ajustare pentru locuinţele persoanelor fizice, însă suma de plată va rămâne foarte apropiată de valorile actuale.

Schimbări vor fi efectuate şi la impozitul pe terenul din intravilan, acolo unde suma de plată creşte proporţional cu rangul şi zona localităţii, ajungându-se la creşteri de la 10.353 lei/hectar până la la 83.000 lei/hectar.

Și pentru șăferi impozitul va creşte de la 8 lei la 20 lei pentru fiecare 200 centimetri cubi în cazul autoturismelor cu motoare de până la 1.600 cm3 inclusiv şi de la 18 lei la 30 lei/200 cmc pentru maşinile cu o capacitate cilindrică cuprinsă între 1.601 cmc şi 2.000 cmc inclusiv.Pentru autoturisme cu o capacitate cilindrică între 2.001 cmc şi 2.600 cmc inclusiv, impozitul va scădea însă, de la 72 lei la 60 lei/200 cmc, scăderea continuând şi pentru maşini cu motoare mai mari, scrie Mediafax. Majorări de impozit vor fi efectuate şi pentru maşini de marfă, motociclete, bărci cu motor, scutere de apă.

 

Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-07-12Parerea ta...

DOTTORE
12 Iul 2014

S-a razgandit, acest pontac, noul razgandeanu al anului 2014 ... Aferim, boieri dumneavoastra !
BIBICU
13 Iul 2014

TREBUIE adoptate reglementari europene specifice in conformitate cu bunele practice prin interzicerea pentru societatile comerciale a deductibilitatii cheltuielior de lux (achizitii de limuzine, vile, case de vacanta, yahturi etc.) din veniturile proprii ale firmei; - Fiscalizarea corespunzatoare (folosind modele din tarile europene) a operatiunilor de export a materiilor prime de natura lemnoasa (busteni si cherestea) si a fierului vechi pentru a incuraja productia interna proprie, cresterea productivitatii muncii, precum si a locurilor de munca.Trebuie instituit si urmarit ca indicator statistic de progres cantitatea de fier pe cap de locuitor, aflata in circuitul economic, pentru ca acesta sa fie in crestere(ca in tarile civilizate) si nu in descrestere ca in Romania. Daca se va merge in continuare cu exportul de “fier brut” se va ajunge peste putin timp sa n-avem din ce mai face caiele pentru potcovit caii sau placheuri la pantofi; - Aplicarea de redevente corespunzatoare, (folosind modele din tarile europene) in cazul folosirii resurselor naturale din solul si subsolul Romaniei (titei, gaze, sare, marmura, balast, piatra, calcarul pentru fabricarea cimentului, forta hidraulica a apei, apa minerala, etc.) de catre agenti economici privati carora, conform mediei europene, ar trebui sa le ramana doar 10% din profitul realizat. Ceea ce se intimpla pe aceasta tema in Romania este jungla curata(mai rau decat in cel mai amarat stat african). In prezent in Romania bugetul statului are ca sursa principala de venit TVA-ul si impozitul pe salariu si pensie, si nicidecum impozitul pe profit si pe avere, stuatie ce indica a fi in Romania un soi de sclavagism modern. - Toate concesionarile de luciu de apa, de balastiere, ape minerale, etc trebuie redate administratiilor locale pentru a folosi profiturile rezultate si beneficiile din exploatarea acestora ca resurse locale in rezolvarea intereselor comunitatilor si nu numai de catre baronii locali
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz