2019-10-15 16:57

Guvernul PSD “îngroapă” companiile de stat

 |  18:31
Guvernul PSD “îngroapă” companiile de stat

Florentin Dincă

Guvernul PSD lasă companiile de stat fără bani de investiţii. În şedinţa de vineri de la Palatul Victoria se discută un memorandum prin care companiile de stat vor fi obligate să transfere la bugetul de stat minim 90% din profitul net realizat anul trecut sub formă de dividende.

Guvernul Grindeanu caută astfel să stoarcă bani din toate zonele posibile pentru a putea să acopere măsurile populiste aprobate la începutul anului. Victimele cele mari sunt companiile energetice și cele de transport, care vor rămâne fără bani, şi asta chiar dacă au mare nevoie de investiții, scrie hotnews.ro. Fără investiții, sistemul energetic, care se află oricum la pământ, ar putea oricând “să-şi dea duhul definitiv”.

Memorandumul care va fi discutat vineri de Guvern are că temă: Mandatarea reprezentanților statului în Adunarea generală a acționarilor/Consiliul de administrație, după caz, la societățile naționale, companiile naționale și societățile cu capital integral sau majoritar de stat, precum și la regiile autonome, în vederea luării măsurilor ce se impun pentru repartizarea unei cote de minim 90% din profitul net realizat al anului 2016 sub formă de dividende/vărsăminte la bugetul de stat.

Legislația actuală prevede că la bugetul de stat este repartizată o cotă de 50% din dividendele cuvenite statului, în calitate de acționar.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-27Parerea ta...

OVIDIU
27 Ian 2017

Companiile de stat sunt doar conducte de sifonat banii publici si posturi grase pentru prieteni. Au pierderi de zeci de ani dar ofera salarii mari si multe prime.
MAFIA PSD.
27 Ian 2017

Companiile de stat sunt ,,vaca de muls ,, a mafiei bolsevico - pesediste. Ele finanteaza ilegal campania electorala a mafiei , iar sindicatele pesedizate sunt paravane infractionale.Romania este stat mafiot in toata regula. Vinovati suntcei card din ' 89 voteaza partidul lui iliescu.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray