2019-09-21 02:03

Guvernul schimbă DIN NOU Codul Fiscal. Care vor fi MODIFICĂRILE

 |  18:39
Guvernul schimbă DIN NOU Codul Fiscal. Care vor fi MODIFICĂRILE

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat că săptămâna viitoare va încerca introducerea unei noi ordonanţe de urgenţă de modificare a Codului fiscal. Ar fi a patra ordonanță de modificare a Codului fiscal adoptată în acest an, adică în doar trei luni de la implementarea „revoluției fiscale”.

„Ca şi membru în Guvern pot să vă spun (...) că săptămâna viitoare încercăm să introducem o ordonanţă de urgenţă de modificare a Codului fiscal cu mai multe aspecte care sunt foarte utile pentru economie”, a declarat, joi, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, aflat într-o vizită în judeţul Dâmboviţa alături de premierul Viorica Dăncilă.

Potrivit acestuia, în ordonanță vor fi incluse și unele amendamente pe care Guvernul le-ar fi dorit introduse în legea de aprobare a OUG nr. 79/2017, referitoare tot la Codul fiscal.

„Cel mai important este cel legat de plafonul acela de un milion de euro sub care firmele să poată opta dacă plătesc impozit pe profit sau pe cifra de afaceri, desigur, cu două condiţii cumulative, şi anume un capital social de 45.000 de lei şi să aibă minim doi angajaţi. Este cel mai important element, pentru că până la 31 martie trebuie să se înregistreze într-un fel sau altul aceste companii”, a spus Teodorovici.

Acesta a mai spus că speră ca proiectul actului normativ să fie pus joi sau cel mai târziu vineri pe site-ul Ministerului Finanţelor.

De la 1 ianuarie 2018, dată la care a intrat în vigoare „revoluția fiscală” gândită de coaliția PSD-ALDE, au fost deja adoptate trei ordonanțe de modificare a Codului fiscal, conform Digi24.

Prima, OUG 2/2018, a prorogat termenul până la care să fie depusă controversata Declarație 600, Guvernul uitând însă să modifice și primul termen de plată pentru contribuabilii care obțin venituri din drepturi de autor, chirii, dividende, arendă, etc.

A doua ordonanță, nr. 3/2018, a corectat unele efecte ale „revoluției fiscale”, mai precis a plafonat temporar contribuțiile de asigurări sociale la nivelul decembrie 2017.

A treia ordonanță, adoptată în ședința de săptămâna trecută, dar care NU a fost încă publicată în Monitorul Oficial, a introdus Declarația unică, astfel încât să fie ușurată procedura pentru circa un milion de contribuabili care obțin venituri din activități independente.

Prin urmare, ordonanța pe care o pregătește acum MFP va aduce a patra tură de modificări la Codul fiscal în doar trei luni.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-22Parerea ta...

DISTRUGEREA TARI
22 Mar 2018

NIMENI NU MAI STIE CE VREA FISCUL , STATUL , CE PROCENT DE IMPOZIT TREBUIE SA DAI . NU MAI DA NIMENI NICI O DECIZIE CU EXPLICATIA PROPORTILOR SI PROCENTELOR SI DE UNDE REZULTA TOATA IMPOZITAREA . NU MAI SINT NISTE CHITANTA UNICE SI STANDARDIZATE . VA FACE O BRAMBUREALA SI GAURA IN BUGETUL STATULUI DE NE DESCRIS . DAI FINANTELE PE MINA LUI MADALIN VOICU , OPREA , NIRO , VILCOV SI PARTIDA ROMILOR . PRAFUL SE ALEGE DE TARA ?????????????? SA VEZI TAMTARAM LA SFIRSITUL ANULUI .
ANONIM
26 Mar 2018

Considerați că actualul ministru de finanțe se ocupă de administrarea bugetului sau de activități "de promovare" în mass-media ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray