2019-10-15 16:52

Guvernul vrea 90% din profitul companiilor de stat

 |  20:55
Guvernul vrea 90% din profitul companiilor de stat

Guvernul a mandatat reprezentanţii statului în AGA/CA la societăţile naţionale, companiile naţionale şi societăţile cu capital integral sau majoritar de stat, precum şi la regiile autonome, să ia măsurile necesare pentru repartizarea unei cote de minimum 90% din profitul net realizat în 2016 (sub formă de dividende/vărsăminte) la bugetul de stat.

Potrivit unui comunicat al Executivului, remis AGERPRES, decizia a fost luată de Guvern printr-un Memorandum adoptat în şedinţa de vineri. "Măsura nu se aplică societăţilor naţionale, companiilor naţionale şi societăţilor cu capital integral sau majoritar de stat, precum şi regiilor autonome care prin legi au reglementat un alt mod de repartizare a profitului net", se spune în comunicat. Guvernul precizează că, potrivit legislaţiei în vigoare, repartiţia profitului net se aprobă de către Adunarea Generală a Acţionarilor, în cazul societăţilor, şi de către Consiliul de Administraţie, în cazul regiilor autonome. OUG 64/2001 privind repartizarea profitului la societăţile naţionale, companiile naţionale şi societăţile cu capital integral sau majoritar de stat, precum şi la regiile autonome reglementează repartizarea unei cote de "minimum 50% vărsăminte la bugetul de stat sau local, în cazul regiilor autonome, ori dividende, în cazul societăţilor naţionale, companiilor naţionale şi societăţilor cu capital integral sau majoritar de stat", se mai arată în comunicat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-27Parerea ta...

MAFIA PSD.
28 Ian 2017

Acesti bani oricum mergeau tot la mafia psd. Au vazut ca nu au de unde sa - si onoreze promisiunile mincinoase si iau banii de investitii ale acestor companii.Deci investitii = 0. Locuri de munca =0. Asta ati votat pomanagiilor CIUMA ROSIE.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray