2020-02-28 13:45

Guvernul insistă pentru plata integrală a datoriei Rompetrol

 |  16:48
Guvernul insistă pentru plata integrală a datoriei Rompetrol

Ministerul Finanţelor a bugetat la rectificare venituride 350 de milioane de lei din plata datoria Rompetrol, scadentă în lunaseptembrie, dar va insista la negocieri pentru achitarea întregii sumedatorate, având mandat să meargă în justiţie, au declarat surse guvernamentale.

"Finanţeleau trecut la rectificare încasări de la Rompetrol de numai 350 milioane de lei,pentru că asta era suma pe care au promis kazahii că o vor plăti. Era valoareacertă pe care o putea accepta şi FMI. Cei de la Ministerul Finanţelor au mandatsă negocieze recuperarea întregii sume. Statul are şi soluţii dure, dar trebuieo acţiune echilibrată, pentru că sunt unii dintre marii contributori labuget", au spus sursele citate.

Potrivitacestora, statul va merge în justiţie, susţinând că stingerea datoriei se poateface ori prin achitarea sumei, ori prin conversie în acţiuni, dar nu prinambele variante.

"Kazahiiau anticipat şi au angajat patru dintre cele mai mari case de avocatură dinRomânia", au adăugat sursele.

Rompetrola achitat deja circa 50 milioane de euro din contul datoriei şi a promis că vavira în următoarea perioadă o sumă apropiată.

Grupul Rompetrol trebuie săramburseze peste 2 miliarde de lei în contul datoriilor istorice ale rafinărieiPetromidia, angajate printr-o emisiune de obligaţiuni din anul 2003.

Înoctombrie 2003, Guvernul a emis o ordonanţă privind transformarea înobligaţiuni cu o maturitate de şapte ani a restanţelor bugetare ale Rompetrolexistente la data de 30 septembrie 2003, în valoare de 603 milioane de dolari,inclusiv dobânzi şi penalităţi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-09-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine