2020-07-03 23:47

Hans Klemm, ambasadorul SUA la Bucureşti, către liderii români: “Scoateţi politica din companiile de stat!”

 |  21:01
Hans Klemm, ambasadorul SUA la Bucureşti, către liderii români: “Scoateţi politica din companiile de stat!”

Abia sosit la Bucureşti, noul ambasador american, Hans Klemm, are deja poziţii tranşante într-o serie de probleme binecunoscute, care au frânat dezvoltarea economiei româneşti în ultimii 25 de ani. Ca un adevărat ambasador “jucător”, Klemm a făcut, marţi, un apel la demnitarii români să rupă cercul influenţei politice asupra deciziilor economice şi să nu se mai amestece în administrarea companiilor de stat pentru a obţine beneficii.

Prezent la conferinţa "The Case for Investing in Romania", organizată de AmCham România, ambasadorul SUA a spus că anul 2016, când vor avea loc alegeri în România, ar putea fi unul decisiv pentru ţară. În opinia sa, liderii români ar trebui să se concentreze asupra binelui ţării pe termen lung atunci când adoptă legi noi sau când revizuiesc legislaţia existentă.

De asemenea, Hans Klemm a făcut apel către liderii români ”să îi apere în mod public şi cu tărie” pe procurorii care îi anchetează pe cei corupţi şi să sprijine un sistem judiciar independent.

”Sunt convins că România are un mare potenţial, dar la fel de ample sunt şi reformele necesare pentru a-l valorifica. Încurajez România să îmbrăţişeze temele atotcuprinzătoare ale securităţii, democraţiei şi prosperităţii drept instrumente esenţiale pentru fructificarea acestui potenţial. Acestea sunt ingredientele vitale pe care investitorii străini şi români, fie ei privaţi sau de stat, le caută atunci când analizează unde să-şi îndrepte capitalul limitat. Susţinem efortul României de a asigura o fundaţie solidă pentru o creştere economică sustenabilă, bazată pe un climat investiţional transparent, previzibil şi stabil şi susţinută de consultări cu partenerii de dialog şi măsuri ferme de guvernanţă corporativă”, a adăugat ambasadorul american, citat de Mediafax.

Egalitate de tratament pentru investitori

Hans Klemm spune că România trebuie să răspundă provocării de a avea un regim de reglementare coerent, cu viziune pe termen lung, şi să se dovedească un partener de încredere pentru toţi investitorii, inclusiv în privinţa ”tratamentului” acordat companiilor. El a spus că, pe măsură ce România face reformele necesare, stabilind o fundaţie solidă pentru creştere sustenabilă, SUA vor fi ”un partener de neclintit pentru toate părţile implicate în aceste eforturi comune”, inclusiv pentru Guvern, Parlament, comunitatea de afaceri şi societatea civilă.

”Putem realiza obiectivele noastre comune concentrându-ne asupra a trei teme atotcuprinzătoare: securitate, democraţie şi prosperitate. În Dialogul pe tema Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA, în cadrul NATO şi în alte foruri internaţionale, România a demonstrat că este un aliat real, manifestând angajament faţă de democraţia, securitatea şi prosperitatea cetăţenilor săi într-o Europă întreagă, liberă şi în pace. România a avut contribuţii semnificative la pacea şi securitatea internaţională, atât în Europa, cât şi mult dincolo de graniţele acesteia”, a declarat Klemm.

Acesta a mai spus că asigurarea securităţii însă nu se limitează la cooperare militară şi la aplicarea legii.

”Securitatea include şi statul de drept, securitatea şi diversificarea energetică, precum şi creşterea economică sustenabilă. (…)  Prosperitatea sau existenţa oportunităţilor economice deschise tuturor cetăţenilor este de asemenea primordială, în absenţa ei neputându-se dezvolta societăţi dinamice”, a mai arătat ambasadorul în discursul susţinut la conferinţa "The Case for Investing in Romania".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-10-13Parerea ta...

JONI ROMANUL
13 Oct 2015

Cu alte cuvinte nu trebuie sa ne luam dupa politicul , american care a sustinut compania Bechtel sa ne jefuiasca , ci trebuie sa facem "ce zice popa" . Ipocrizie dm ambasador , aveti interese obscure in energie si resursele romanesti , si a-ti vrea sa fie lasate la mana lui Rochi .
CROCODILUL FLAMAND
14 Oct 2015

Pe langa compniile de stat,chiar si cele private sunt politizate....dar mai mult ca sigur ca ambasadorul stie...probabil ca cei care au jefuit Romania cu aprobare "KUSHER" de la CIA si nu numai si-au facut banci personale pe modelul Petrom-OMV-Erstebank-BCR-BANCOREX....unde s-au dus 400de miliarde de euro jefuite de CIA?????....sa fie MONACO....sa fie PANAMA......DUBAI.....CIPRU......ISRAEL...AUSTRIA.....USA.....AUSTRALIA....BRAZILIA sau altundeva
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz