2019-10-16 20:05

Hidroelectrica vrea să PRELUNGEASCĂ acordul privind listarea la bursă, semnat cu Morgan Stanley şi Raiffeisen

 |  14:01
Hidroelectrica vrea să PRELUNGEASCĂ acordul privind listarea la bursă, semnat cu Morgan Stanley şi Raiffeisen

Producătorul de energie Hidroelectrica, una din cele mai profitabile companii de stat, vrea să prelungească, până cel târziu la 7 august 2019, scrisoarea de angajament semnată cu consorţiul format din Morgan Stanley şi Raiffeisen Capital & Investment referitor la intermedierea procesului de listare la bursă a companiei.

Subiectul urmează să fie aprobat în şedinţa acţionarilor din 6 august.

”Aprobarea încheierii Actului Adiţional nr. 7 la Scrisoarea de Angajament semnată în data de 7 februarie 2014 de Sindicatul de Intermediere format din Morgan Stanley&Co. International plc şi Raiffeisen Capital&Investment SA şi Hidroelectrica SA în firma şi conţinutul propus de Sindicatul de Intermediere format din Morgan Stanley&Co. International plc şi Raiffeisen Capital&Investment SA, respectiv prelungirea valabilităţii Scrisorii de Angajament până la finalizarea Ofertei Publice Primare, dar nu mai târziu de 7 august 2019”, arată subiectul din convocatorul publicat pe site-ul societăţii de stat.

În luna octombrie a anului trecut, fostul ministru al Energiei, Toma Petcu, spunea că a modificat procentul cu care se va lista la bursă Hidroelectrica, de la 15% la 10%, el subliniind atunci că ”toţi banii din această listare rămân în companie”.

Iniţial, o hotărâre din anul 2013 prevedea listarea a 15%.

Hidroelectrica a fost evaluată de Fondul Proprietatea, acţionarul minoritar, la aproape 18 miliarde lei.

Anul trecut, Hidroelectrica a înregistrat un profit brut de 1.603 milioane lei raportat la o cifra de afaceri de 3,254 miliarde lei şi o EBITDA de 69%. De asemenea, în primul trimestru al anului 2018, societatea estimează un profit brut de 569 milioane lei, la o cifră de afaceri de 970 de milioane, EBITDA pentru primul trimestru al anului în curs fiind de 74%.

Hidroelectrica pregăteşte investiţii de 490,58 milioane lei în acest an, din care cea mai mare parte merge în dezvoltare, 224,82 milioane lei, iar alte 187,21 milioane lei merg în retehnologizare.

Compania estimează pentru acest an o producţie de 14,64 TWh, previzionată în baza hidrologiei medii din ultimii cinci ani.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-07-08Parerea ta...

DISTRUGEREA TARI
08 Iul 2018

AU DEVERSAT BARAJELE ? AU DAT DRUMUL LA APA ? VINE VALUL DIN EUROPA . CE MASURI AU LUAT LA SEVERIN ??
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray