2020-07-02 10:26

Hidrosind: Înfiinţarea Electra şi Hidroenergetica, imposibilă din punct de vedere legal

 |  15:14
Hidrosind: Înfiinţarea Electra şi Hidroenergetica, imposibilă din punct de vedere legal

Peste 300 de energeticieni au protestat, vineri,la sediul Hidroelectrica din Capitală, unde avea loc Adunarea Generală aAcţionarilor celor două companii ce ar urma să fie înfiinţate în domeniulenergetic - Electra şi Hidroenergetica - şi la Ministerul Economiei.Sindicaliştii au manifestat, pentru că nu sunt de acord cu înfiinţarea celordouă entităţi, a declarat secretarul general al Hidrosind, Nicolae Aurariu. „Pichetămcele două sedii, deoarece nu suntem de acord cu înfiinţarea celor două companiidin sectorul energetic. Nu susţinem divizarea Hidroelectrica şi fuziuneasocietăţilor pentru crearea Electra şi Hidroenergetica”, a afirmat Aurariu.Acesta a precizat că AGA nu ar trebui să aibă loc vineri, deoarece înfiinţareacelor două companii nu mai este posibilă, după ce Fondul Proprietatea, careeste acţionar, a câştigat procesul împotriva Complexului Energetic Craiova,prin care a obţinut suspendarea fuziunii acestei societăţi cu celelalteentităţi pentru formarea noilor companii. „În aceste condiţii, AGA de vinerinici nu ar mai trebui să aibă loc, deoarece nu mai poate fi înfiinţată Electra.Prin urmare, nici Hidroenergetica nu ar mai putea fi înfiinţată, fiindcă celedouă sunt corelate”, a menţionat Aurariu.

Hidrosind va formula o plângere penală princare va solicita cercetarea şi tragerea la răspundere penală a unor membri aiConsiliului de Administraţie al Hidroelectrica pentru săvârşirea infracţiunilorde înşelăciune şi abuz în serviciu, potrivit unui comunicat al sindicatuluicompaniei. De asemenea, sindicatul consideră că modul în care s-a desfăşuratşedinţa CA al Hidroelectrica din data de 7 octombrie 2010 a fost defectuos.Este vorba despre şedinţa la care trebuia să se aprobe un nou proiect dedivizare/fuziune al Hidroelectrica pentru constituirea companiilorHidroenergetica şi Electra, rezultând practic o hotărâre falsă în urma acesteişedinţe.

Hidrosind a depus cereri de intervenţie laRegistrul Comerţului, aflate pe rolul instanţelor de judecată, cereri în urmacărora noul proiect de divizare/fuziune nu poate fi pus cel puţin deocamdată înpractică. De asemenea, sindicatul consideră Hotărârea CA din data de 7octombrie 2010 ca fiind ilegală şi astfel consideră o eventuală Hotărâre AGAluată în acelaşi sens ca fiind la fel de ilegală. Hidrosind aminteşte de unmemorandum al Băncii Mondiale, transmis Ministerului Economiei, Comerţului şiMediului de Afaceri, Ministerului Finanţelor Publice şi societăţilor implicateîn procesul de restructurare al sectorului energetic din luna iulie 2010, dincare rezultă, potrivit comunicatului sindicatului, riscurile la care este expusăpiaţa de energie şi securitatea alimentării cu energie în cazul implementăriiproiectului de restructurare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-02-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz