2019-10-14 11:39

Hotărâre a Consiliului Judeţean Teleorman: Insula Belina şi Braţul Pavel REVIN la statul român

 |  20:34
Hotărâre a Consiliului Judeţean Teleorman: Insula Belina şi Braţul Pavel REVIN la statul român

Insula Belina şi Braţul Pavel au revenit, luni, în administrarea Apelor Române, după ce Consiliul Judeţean Teleorman a decis să redea cele două obiective statului român.

Consiliul Judeţean Teleorman a adoptat, luni, cu 5 abţineri, un proiect de hotărâre prin care Insula Belina şi Braţul Pavel au trecut din nou în administrarea statului, după cinci ani în care s-au aflat în închirierea Tel Drum.

Returnarea se face în baza aceleiaşi HG din 17 decembrie 2013, semnată de Victor Ponta, premier la acea vreme, şi asumată de vicepremierul Liviu Dragnea, în prezent preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Cele două obiective au fost trecute în domeniul public al judeţului Teleorman şi în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman „în vederea reabilitării şi valorificării cadrului natural al zonei Dunării – Belina-Braţul Pavel”.

Potrivit articolului 3 al actului normativ, în cazul nefinalizării investiţiei în termen de 5 ani de la transmiterea părţilor de imobile, acestea revin în domeniul public al statului şi în administrarea Administraţiei Naţionale Apele Române.

În câteva săptămâni, această perioadă se încheie, iar în zona respectivă nu s-a realizat nimic în interes public, astfel că decizia a fost ca cele două obiective să revină, în mod firect, la Apele Române..

În şedinţa CJ Teleorman de luni s-a vorbit, totuşi, despre nişte elemente care ar indica „primirea cu dedicaţie” de către compania Tel Drum a celor două obiective de interes public de la Dunăre.

Astfel, consilierul judeţean Adrian Bădulescu a specificat faptul că sunt nişte „elemente în neregulă”, care indică faptul că preluarea celor două obiective în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman ar fi fost pentru Liviu Dragnea şi că acest lucru rezultă chiar din documente.

„Hotărârea de Guvern a fost dată în 2013, ei (factori decidenţi din CJ Teleorman – n.r.) au făcut nişte hârtii care n-aveau nicio legătură cu intrarea în proprietate, pe 15 ianuarie au făcut transferul prin procesele verbale şi pe 16 ei le-au dat la Teldrum. Şi el (Dănuţ Cristescu – n.r.) spune o poveste, că au luat obiectivele ca să facă nişte proiecte, care n-au mai fost aprobate. Dar ei nu aveau cum să facă proiecte pe ceva ce nu le mai aparţinea”, a spus Bădulescu pentru MEDIAFAX.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-26Parerea ta...

ANONIM
26 Noi 2018

DE 5 ANI GRUPAREA MAFIOTA A FIULERUL DE TELEORMAN SE PISA IN GURA JUSTITIEI SI IN CONTINUARE , FACE LA FEL CU LEGILE SI CETATENI
ANONIM
27 Noi 2018

SE DA BOLNAV SI PLEACA AFARA SA JONGLEZE BANI DIN CONTURI . LICURICIU ESTE PE URMELE LUI
NEGRO
27 Noi 2018

Aici justitia chiar asa mutilata de Dragnea cu slugile sale ar trebui sa aiba un cuvant de spus. Nu se poate ca intr-o tara europeana un geambas ca Liviu Nicolae Dragnea, chiar daca e urmat de turma gruparii mafiote PSD sa faca tot ce vor muschii lui. Nu trebuie musamalizata aceasta afacere tenebroasa a sfartecarii unei parti din tara pentru poftele unui scelerat si ale lingailor lui nemasurati!
ANONIM
27 Noi 2018

Este o incercare a mafiei din Teleorman de al apara pe borfasul draKnea de bratul justitiei.Exista si slugi ale borfasului infiltrate in CSM SI PARCHET. BORFASUL INCEARCA SA CUMPERE CHIAR JUDECATORI DIN COMPLETURI CARE II VOR DA SENTINTA XE PUSCARIE.
CONTRABASU
27 Noi 2018

Vai ce mare bucurie umple bardahanele "anonimilor" halitori de ra.hat. cu lingura cea mare … crapa bojocii in dumnealor, slugoii beneficiarilor de "fals si uz de fals" in dobandirea unor bunuri imobile !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray