2019-10-14 11:22

Ialomiţianu:România nu trebuie să îşi mai reducă cheltuielile în acest moment

 |  13:35
Ialomiţianu:România nu trebuie să îşi mai reducă cheltuielile în acest moment

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a declarat, miercuri, că în momentul de faţă România nu trebuie să îşi mai reducă cheltuielile, iar Guvernul trebuie să dea bani pentru investiţii.

Întrebat despre analiza Reuters conform căreia , dar turbulenţele globale de pe pieţe, creşterea economică slabă şi privatizările întârziate l-ar putea forţa "să taie mai adânc", deşi anul viitor va fi unul electoral, Ialomiţianu a spus că România a luat măsuri bune şi crede că multe ţări din Uniunea Europeană ar fi trebuit să ia unele măsuri de reducere a deficitului bugetar aşa cum a făcut România.

Întrebat dacă ar mai trebui făcute tărieri, ministrul Finanţelor a spus: "România, în momentul de faţă, nu trebuie să-şi mai reducă cheltuielile. Surplusul acela de venituri să-l dea pentru investitori".

Ialomiţianu a mai spus că România are creştere economică şi acest fapt "este un lucru foarte bun", iar guvernul Boc trebuie "să dea bani pentru investiţii cât mai mult, pentru a asigura creştere economică şi să nu se meargă pe stimularea consumului, cum s-a întâmplat în 2007-2008".

"Eu cred că lucrul cel mai important este să dăm bani pentru investiţii în vederea creării locurilor de muncă. Ne bazăm pe toţi investitorii străini de bună credinţă", a mai spus ministrul Finanţelor. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639256-06-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray