2020-07-05 20:17

Iar suntem în TOP. România, campioana Europei la SCUMPIREA benzinei

 |  22:31
Iar suntem în TOP. România, campioana Europei la SCUMPIREA benzinei

România este campioana Europei la scumpirea benzinei în acest an. Preţul la pompă a crescut cu aproape 11 la sută de la sfârşitul anului. ŞI dacă până acum părea mai avantajoasă motorina şi aici avem o scumpire de 9 procente. Şi veştile nu sunt bune nici pentru perioada următoare. Specialiştii anunţă noi scumpiri.

Un plin de benzină, la un rezervor de 50 de litri, de exemplu, ne costă în prezent cu 50 de lei mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Şi, deşi încă ne numărăm printre statele europene cu cei mai ieftini carburanţi, scumpirile din ultimele opt luni ne-au plasat direct în vârful clasamentului celor mai mari creşteri de preţuri la carburanţi din UE.

Belgia, Finlanda şi Germania se află şi ele în topul scumpirilor din acest an, cu peste 10 procente, însă nu ne putem compara cu ele când vine vorba despre puterea de cumpărare.

Motorina s-a scumpit şi ea, dar la acest capitol nu mai suntem pe locul I, ci pe nouă, cu un avans de aproape 9 la sută. Cei mai afectaţi sunt şoferii cu maşini diesel din Belgia şi Franţa, iar cei mai norocoşi... cei din Irlanda.

Şoferii români sunt dezarmaţi în faţa scumpirilor şi se văd nevoiţi fie să rărească drumurile cu maşina fie să taie din bugetul rezervat altor cheltuieli.

Specialiştii susţin că până acum 2018 a fost un an fluctuant pe piaţa petrolului.

Potrivit datelor Comisiei Europene, mai mult de jumătate din preţul benzinei vândute în România reprezintă taxe şi accize, iar în cazul motorinei proporţia e de aproape 48 la sută.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-08-31Parerea ta...

PSD UCIDE
01 Sep 2018

Mafia psd-alde-udmr- minoritati a ucis in Romania PUTEREA DE CUMPARARE. DIN CAUZA INFLATIEI DE 5,6% , SUPRAACCIZEI LA CARBURANTI, CRESTEREA PRETULUI LA GAZE CU 5,6% , MARIREA TAXELOR LOCALE , PUTEREA DE CUMPARARE A ROMANILOR A SCAZUT DRAMATIC. MAFIA ANALFABETILOR PSD-ALDE-UDMR-MINORITATI UCIDE !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz