2019-10-23 21:53

IMPOZITAREA veniturilor Bisericii nu iese de pe agenda lui Teodorovici. Ce spune ministrul de Finanțe

 |  13:31
IMPOZITAREA veniturilor Bisericii nu iese de pe agenda lui Teodorovici. Ce spune ministrul de Finanțe

Impozitarea veniturilor Bisericii nu iese de pe agenda lui Eugen Teodorovici, care ajuns din nou ministru de Finanţe spune chiar că este o „sursă de inspiraţie pentru Patriarh”.

Întrebat dacă Patriarhul l-a convins să renunţe la impozitarea veniturilor Bisericii, Teodorovici a răspuns că Prea Fericitul „ar putea să spună ce crede, eu îi spun ce ştiu şi aplic ce trebuie”.

„Patriarhul se inspiră din ceea ce spun eu. Sunt o sursă de inspiraţie pentru Patriarh”, a adăugat ministrul Finanţelor.

Anul trecut, când era consilier al premierului Tudose, Eugen Teodorovici a revenit cu ideea impozitării veniturilor Bisericii Ortodoxe Române, având chiar un plan concret. Mai exact, propunerea pe care o avea în vedere era identificarea, de comun acord cu BOR, a activităţilor economice care pot fi impozitate, iar banii să rămână tot în gestionarea Bisericii, însă să fie cheltuiţi în domenii pe care statul le decide, scrie gandul.info. Teodorovici a adăugat că sunt şi alte zone din care statul poate scoate bani, dar pe care Biserica „nu le îndrăgeşte”, iar în aceste condiţii „trebuie să înteleagă şi să aleagă”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-01-30Parerea ta...

ANONIMUS
31 Ian 2018

Biserica este datoare chiar daca efectueaza acte de caritate sa plateasca impozite ca orice institutie publica. Detin terenuri agricole, case de oaspeti si turism, centre balneare, edituri, etc si orice activitate care le aduce profit ar trebui impozitate. Iar activitatile de slujbe, alte initiative conform ritului crestin sa se faca pe baza de factura, pentru ca in mod obisnuit se fac cu banii in mana, nu cu acte.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray