2020-02-19 20:11

Împrumut de 65 de milioane de euro pentru refinanţarea altor credite

 |  17:21
Împrumut de 65 de milioane de euro pentru refinanţarea altor credite

Societatea Naţională de Radiocomunicaţii(SNR) va organiza, pe 13 septembrie, o licitaţie pentru obţinerea unui împrumutde până la 65 de milioane de euro destinat în principal refinanţării altorcredite, operatorul estimând că va plăti dobânzi în sumă de 12,7 milioane europe o perioadă de maximum 7 ani. Din valoarea totală a împrumutului, operatorulva utiliza circa 50 de milioane de euro pentru refinanţarea creditelor. "Rambursareacreditului se va face în maximum şapte ani de la semnarea contractului definanţare în tranşe trimestriale egale. Data primei rambursări va fi a 25-alună după semnarea contractului, după o perioadă de graţie de doi ani în careva fi achitată doar dobânda aferentă. Disponibilitate: cel mult trei luni de lasemnarea contractului de facilitate de credit, în funcţie procedurile şi determenele legale pentru plata creditelor ce urmează a fi refinanţate", searată în caietul de sarcini al licitaţiei.

Operatorul va contracta şi o linie deaproximativ 63,75 milioane de lei (sau echivalent în euro) pentru finanţareacapitalului de lucru şi menţinerea unui nivel de circa 33,75 milioane de leipentru plăţi curente.

În 2009, SNR a demarat două proiecte investiţionale- "Eliberare bandă de frecvenţă 3,6-3,8 GHz" şi "Dezvoltarereţea de transport şi acces de tip WiMAX" - care necesită fonduri de circa300 de milioane de dolari.

"Nedispunând de fonduri proprii pentruaceste investiţii, societatea a apelat la credite bancare şi la creditefurnizor, unele cu garanţii de stat, ca facilităţi de finanţare, fapt care acondus la un serviciu al datoriei destul de ridicat. În anul 2009, acestindicator s-a ridicat la aproximativ 85 de milioane de lei, iar în anul 2010 esteestimat la circa 105 milioane de lei", se precizează în caietul desarcini.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-12-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine