2020-07-11 18:14

În “leneveala” virusului s-a uitat de muncă? Job-uri în PERICOL. Poliția scapă

 |  15:01
În “leneveala” virusului s-a uitat de muncă? Job-uri în PERICOL. Poliția scapă

Rata șomajului în UE ar putea crește de la aproximativ 6% la mai mult de 11% și va rămâne ridicată ani întregi. Aproape 60 de milioane de locuri de muncă din Uniunea Europeană și Regatul Unit sunt amenințate de pandemia de coronavirus. Analiștii economici de pretutindeni avertizează că, prinse cu pandemia, unele guverne uită de adevăratele probleme.

Aceasta potrivit unui raport al companiei de consultanță McKinsey, citat de CNN. McKinsey estimează că unul din patru locuri de muncă din întreaga Uniune Europeană și Regatul Unit este expus riscului de reducere a orelor sau a plății, problemelor temporare sau concedierii permanente. Profesiile care nu necesită un contact strâns cu alții, inclusiv contabilii și arhitecții, sunt considerate cu risc scăzut, împreună cu cele care oferă servicii esențiale, cum ar fi poliția.

Aproximativ 55 de milioane de lucrători sunt angajați în profesii cu risc ridicat, inclusiv casiere, bucătari, lucrători în construcții, personal hotelier și actori. Aproximativ 80% din locurile de muncă considerate de risc sunt deținute de persoane care nu au o diplomă universitară.

Guvernele trebuie să ia decizii rapide

În cadrul unui scenariu în care Europa nu reușește să limiteze pandemia în termen de trei luni și este forțată să continue măsurile de distanțare socială în perioada verii, rata șomajului UE va atinge 11,2% în 2021 și nu va scădea până în 2024. McKinsey a spus că firmele și guvernele trebuie să ia decizii rapide, pentru a proteja locurile de muncă. Companiile ar trebui să își reducă costurile, să separe schimburile de muncă și să permită lucrul la distanță, când este posibil.

Guvernele ar trebui să ofere garanții la credite, scutiri de impozite și plăți garantate pentru lucrători, o parte dintre aceste măsuri fiind deja luate în toată Europa. Pachetul de ajutor pentru coronavirus al Uniunii Europene include până la 100 de miliarde de euro în subvenții salariale care vizează prevenirea disponibilizărilor în masă, precum și sute de miliarde de euro în împrumuturi acordate companiilor și credite pentru guvernele UE.

Europa e mai înceată?

Piața muncii din SUA este deja lovită de pandemie, cu aproximativ 22 de milioane de oameni, sau aproximativ 13,5% din forța de muncă, depunând cereri de șomaj începând cu 14 martie. Rata șomajului, care a urcat la 4,4% în martie, de la un minimul istoric de 3,5% în februarie, se așteaptă să atingă o valoare dublă în aprilie. Mulți economiști se așteaptă ca șomajul american să ajungă la 15% sau mai mult. Economiștii JP Morgan prognozează un vârf de până la 20%. Ocuparea forței de muncă în Statele Unite a scăzut mai repede și mai profund în timpul crizei financiare globale din 2008 decât în ​​Europa, a menționat McKinsey, cel mai probabil pentru că reglementările pieței forței de muncă sunt mai flexibile în America.

Cu toate acestea, piața muncii din SUA și-a revenit mult mai rapid, iar ocuparea a revenit la nivelurile anterioare crizei până la sfârșitul anului 2014. În Europa a durat doi ani pentru același lucru…


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz