2020-02-28 15:04

În spitalele CFR au primit doar fluturaşii salariilor măcelărite, nu şi banii

 |  18:41
În spitalele CFR au primit doar fluturaşii salariilor măcelărite, nu şi banii

Salariaţii din Ministerul Transporturilor şi ceidin spitalele CFR vor rpimi zielele acestea ce a mai rămas din lefurile “măcelărite” de Guvernul Boc.Zilele trecute, angajaţii de la Transporturi au primit, pe carduri, salariiletăiate cu 25%. După reducerea salariilor, angajaţii cu studii superioare, dincadrul MTI, au rămas în mână cu aproape 6,5 milioane de lei vechi. Şi laspitalele CFR s-au împărţit fluturaşii de salarii, banii însă n-au venit. Bugetariidin aceste spitale au rămas cu venituride nici 6 milioane de lei vechi. Pe de altă parte, chiar dacă Compania deAutostrăzi a încasat,în două luni, aproximativ 4 milioane de euro din taxa de pod de la Feteşti,peste 500 de drumari vor fi trimişi în şomaj.

După falimentareacelor trei companii din sectorul feroviar, Ministerul Transporturilor distrugeşi sistemul sanitar din CFR. Salariaţii spitalelor CFR au primit fluturaşii cu primelesalarii brute diminuate. “Am primit numai fluturaşii,banii nu ştim când îi primim. Din venitul brut de 13,4 milioane de lei vechi,după reducerea cu 25% s-au tăiat 3,3 milioane de lei. După alte impozite şireţineri am rămas cu un salariu de sub 6 milioane de lei vechi. Ce dracu să faccu aceşti bani? Eventual, cumpăr un kilogram de carne şi îl porţionez pentrutoată luna. Nici bonurile de masă nu le mai primim. Ce să mai zicem de sporulde prevenţie, care a fost operat în cartea de muncă, dar noi nu am primit nimic?”, ne-au declarat angajaţidin cadrul spitalelor CFR, sub protecţia anonimatului, de frică să nu fie restructuraţi.

În schimb, la Ministerul Transporturilor, salariaţiiau primit fluturaşii şi banii pe card. “Am un salariu brut de circa 11 milioane de lei vechi.Pe luna trecută, statul a oprit aproximativ 3 milioane delei vechi. Dacă luna trecută am încasat aproape 9 milioane de lei vechi, zileletrecute am primit pe card puţin peste 6 milioane de lei vechi. Aceşti bani nuajung nici măcar să plătesc ratele la bănci”, ne-a explicat un salariat dela Transporturi.

Tiron dă afară oamenii şi le achită salariilecompensatorii în rate

După cele trei companii CFR, şi Compania Naţionalăde Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) urmează să producă sute de şomeri, careîşi vor primi salariile compensatorii în mai multe tranşe. PreşedinteleSindicatului Naţional Profesional al Drumarilor din România (SNPDR), Maria Mare, ne-a anunţatcă de la 1 septembrie, CNADNR va trimite în şomaj aproximativ 550 de salariţi. “Compania de Autostrăzi nu a luat în considerarepropunerile sindicatelor. Pentru a evita procesul de restructurare, sindicateleau propus suspendarea anumitor prime şi sporuri. Mai mult, Compania deAutostrăzi vrea să concedieze salariaţii fără a achita plăţile compensatorii înmomentul restructurării. Anul viitor, conducerea CNADNR vrea să plătească înrate plăţile compensatorii. Fără un plan financiar pentru 2011, Compania deAutostrăzi atacă bugetul pe anul viitor. Chiar dacă se concediază cei aproape550 de oameni, economia la fondul de salarii nu va fi mai mare de 8%”, a explicatMaria Mare.

În ultimul proces-verbalîncheiatîntre Sindicatul Drumarilor ,,Elie Radu’’, SNPDR şi Compania de Autostrăzi, sindicateleprecizează că fondul de salarii a rămas acelaşi de la începutul anului, la fel cucel din 2009 şi 2008, iar încasarea veniturilor proprii a crescut cu 17% pânăîn momentul de faţă. “Dece patronatul doreşte să diminueze numărul de personal şi fondul de salarii? Ambele sindicate doresc caplata salariilor compensatorii să fie efectuată într-o singură tranşă, laîncetarea raporturilor de muncă cu compania. Patronatul vrea ca un salariu săfie acordat la încetarea raporturilor de muncă, restul urmând a fi acordate eşalonatîn anul 2011. Având în vedere că sindicatele nu au renunţat la solicitarea casalariile compensatorii să fie acordate într-o singură tranşă, nu s-a ajuns lao înţelegere între părţi”, se arată procesul-verbal întocmit după ultimaşedinţă a conducerii Companiei de Autostrăzi cu sindicatele.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-07-05Parerea ta...

NECOLAICIUC
17 Aug 2010

doamne ce imi mai duceti dorul, pe vremea mea nici trenurile nu intarziau si mai erau si sigure, sa imi fie rusine dinu patriciu!!!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine