2019-08-23 07:39

Încercări de fraudă imobiliară pe piaţa românească

 |  19:02

Specialiştii din sectorul imobiliar atragatenţia asupra unor încercări de fraudă imobiliară din partea unor persoanecare susţin că locuiesc în ţări africane şi că vor să cumpere proprietăţi înRomânia, cerând proprietarilor să achite taxe fictive care ar fi impuse deautorităţile din ţările respective. "Tentativele de fraudă imobiliară audevenit tot mai frecvente la nivel internaţional, iar acestea se extind şi înRomânia. Din sesizările primite am identificat câteva puncte comune întâlniteîn toate cazurile de fraudă din acest sector. De aceea, recomandăm vânzătorilorde proprietăţi imobiliare să fie atenţi la discuţiile pe care le au cupotenţialii clienţi şi să sesizeze organelor competente orice tentative defraude", se arată într-un comunicat al portalului imobiliarMagazinulDeCase.ro.

Reprezentanţii site-ului spun că o mare partedin cei implicaţi în tentativele de fraudă susţin că sunt cetăţeni străini,localizaţi pentru moment într-o ţară din Africa. În urma discuţiilor,cumpărătorul propune ca tranzacţia să fie încheiată prin virament bancar, careva fi oprit în aparenţă de comisia de control a UEMOA (Uniunea Economică şiMonetară a Africii de Vest), deoarece tranzacţiile între UEMOA şi zonele dinafara ei presupun achitarea unor taxe care trebuie plătite de părţile implicateîn viramentul bancar (inclusiv de către proprietari).

Astfel, proprietarului i se va cere plataunei sume pentru deblocarea unui virament bancar inexistent. Mai mult,proprietarii se pot aştepta să fie contactaţi chiar din partea unui aşa-zisangajat al UEMOA. Pentru mai multă credibilitate, în e-mailurile transmiseexistă ataşat certificatul de depozit, o scrisoare a comisiei UEMOA conformcăreia nu poate fi realizat transferul bancar şi chiar ordinul de plata. Defapt, toate aceste acte nu sunt reale.

După solicitarea de deblocare a transferului, taxaachitată de vânzător va ajunge în contul unui aşa-zis angajat UEMOA. Din acelmoment, clientul nu va mai lua legătura cu vânzătorul, viramentul bancar fiindinexistent. "Proprietarii care identifică unul sau mai multe dintreindiciile de mai sus trebuie să sesizeze urgent site-ul unde şi-a postat anunţulşi chiar organele specializate pentru a lua măsuri împotriva acestor tentativede fraudă”, afirmă sursa citată.

Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-09-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray