2020-04-07 11:36

INCREDIBIL.Târgul de Turism al României a devenit un bâlci cu taxă, la Romexpo

 |  13:04
INCREDIBIL.Târgul de Turism al României a devenit un bâlci cu taxă, la Romexpo

Deschiderea ediției de toamnă a Târgului de Turism al României, joi, la Complexul expozițional Romexpo din Capitală, a adus o premieră negativă pe piața românească a acestui gen de evenimente.

Este pentru prima dată după 1989 când, la un asemenea eveniment de anvergură, nu s-a făcut o ceremonie de deschidere, adică, mai direct, n-a tăiat nimeni panglica. Motivul este unul de neimaginat. Organizatorii, mai exact Camera de Comerț și Industrie a României, condusă de Mihai Daraban, a considerat că nu e cazul să mai facă o deschidere oficială târgului, pentru simplul motiv că nu mai există un minister al Turismului, domeniul fiind contopit în noul minister al Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri. Prin desființarea Ministerului Turismului au fost dați afară atât cei doi secretari de stat, cât și secretarul general al fostului minister al Turismului. Mai mult, până acum nu a apărut nicio hotărâre de Guvern referitoare la domeniul turismului. Însă, surprinzător, deși târgul este destinat operatorilor din turism, nicio asociație profesională sau patronală n-a făcut vreun demers public, adică să protesteze față de faptul că nu se face o deschidere oficială a târgului, sau că s-a desființat ministerul Turismului.

„Practic, suntem ca la un bâlci de țară, numai că cei care vin la târgul de la Romexpo plătesc o taxă de intrare la fel cum este la oborul de mașini sau la cel de vechituri. Este incredibil ceea ce se întâmplă la Romexpo privind târgul de turism, iar invitații străini nu înțeleg de ce nu a mai avut loc deschiderea, mai ales că în anii trecuți se înghesuiau vip-urile, în frunte cu Daraban, să taie panglica. Este o formă de respect și bun simț să se facă o ceremonie de deschidere unde reprezentanți ai asociațiilor profesionale și patronale să transmită mesaje participanților și celor pe care îi reprezintă. Să nu se facă nicio o deschidere este o bătaie de joc incredibilă!”, a precizat, pentru PUTEREA, unul dintre cei mai repectați oameni de afaceri din turism. Trebuie precizat că Târgul de Turism al României se desfășoară în perioada 14-17 noiembrie, la Romexpo, peste 230 de firme, din 16 țări, urmând să își prezinte ofertele turistice.

Printre expozanții tradiționali ai manifestării se numără agenții de turism, tour-operatori, dar și zone turistice din România, prin intermediul administrațiilor publice locale, asociațiilor de turism, oficiilor de turism, consiliilor județene și primăriilor.  Anul acesta se întrec în oferte de vacanță firme din Albania, Austria, Bulgaria, Franța, Grecia, Ungaria, India, Israel, Italia, Japonia, Republică Moldova, Palestina, România, Sri Lanka, Turcia și Ucraina. Totodată, consiliile județene din Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Constanța, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Neamț, Suceava și Vâlcea vor  prezența vizitatorilor atracțiile turistice din fiecare județ. Taxa de intrare la acest târg, percepută de Romexpo, este de 20 de lei pe zi. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-11-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine