2020-07-11 05:51

Înființarea de farmacii, în funcție de numărul de locuitori

 |  11:00
Înființarea de farmacii, în funcție de numărul de locuitori

Parlamentarii vor lua în discuție introducerea criteriului demografic pentru înființarea farmaciilor la sate, conform unui proiect de lege inițiat zilele trecute. Propunerea vine după ce aleșii au constatat că fără un criteriu demografic pentru farmaciile de la sate s-a ajuns la aglomerarea acestora în localitățile mai mari, fără a fi stimulată apariția de farmacii în localitățile mai mici.

Conform legislației în vigoare, înființarea unei farmacii comunitare în mediul urban este permisă în funcție de numarul de locuitori, respectiv în municipiul București - o farmacie la 3.000 de locuitori; în orașele reședință de județ -  o farmacie la 3.500 de locuitori; în celelalte orașe - o farmacie la 4.000 de locuitori, scrie Profit.ro.

Legea farmaciei a stabilit și menținut criteriul demografic exclusiv pentru farmaciile din mediul urban, dar proiectul de lege care va intra în dezbaterea Parlamentului propune modificarea legii astfel încât și în mediul rural înființarea unei farmacii să fie permisă în funcție de numărul de locuitori.

În mediul rural, conform proiectului de lege, ar trebui să existe doar “o farmacie la o populație de până în 3.500 de locuitori”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-02-14Parerea ta...

MARIAN
17 Feb 2016

NECONSTITUTIONAL
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz