2020-05-25 15:11

Inflație negativă în 2016. Anunțul lui Mugur Isărescu

 |  16:39
Inflație negativă în 2016. Anunțul lui Mugur Isărescu

Noua prognoză de inflaţie a BNR aduce vești proaste: adâncirea ratei inflaţiei în teritoriu negativ în primele cinci luni ale anului. Cauzele sunt scăderea TVA şi a altor taxe, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

''Noua prognoză trimestrială reconfirmă perspectiva adâncirii inflaţiei în teritoriu negativ în primele cinci luni ale anului 2016, ca efect al scăderii cotei standard TVA şi a altor impozite indirecte. Totodată, se anticipează revenirea la începutul anului 2017 şi rămânerea ulterioară a ratei anuale a inflaţiei în interiorul intervalului ţintei. Această evoluţie are ca explicaţie epuizarea impactului dezinflaţionist tranzitoriu al reducerii cotei standard a TVA, relaxarea conduitei politicii fiscale şi creşterea costurilor unitare cu salariile. Reducerea succesivă a impozitelor indirecte implementate în perioada 2015-2017 determină volatilitatea ratei inflaţiei în intervalul prognozat'', a spus Mugur Isărescu, scrie Mediafax.

Inflaţia la finele anului trecut s-a situat la -0,9%, faţă de -1,1% în noiembrie şi nivelul minim de -1,87% înregistrat în august. În absenţa impactului ratei reduse de TVA (din luna iunie), inflaţia ar fi fost în decembrie de aproximativ 2%, în intervalul ţintă al BNR.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-02-07Parerea ta...

MARș DE-AICI
05 Feb 2016

JIVINĂ! La tine, banker parșiv, totul e împotrivă și pe dos pentru români!
UN NATIONALIST ROMAN
05 Feb 2016

AI ASCUNS CONTURILE SI BANI LA TOTI MAFIOTI SI NU STI DE EI . DAR SI HOTIILE CU MAFIA BANCILOR SI COLABORAREA CU ELE LA FURTURILE DIN TAOATA TARA .
SLUGOI AI INTERESELOR
05 Feb 2016

mărunte /Cu buzunarul cald și ochii reci /Cum naiba ne-ați convins să punem botul /La kilul de ulei sau biscuiți /Și să vă dăm de bună voie votul? /Născarea mamii voastre de bandiți... /Uitați-vă o clipă în oglindă /Vă este scris pe frunte ”trădători” /Nu e blestem pe toți să vă cuprindă /Nici moarte să vă ia de mii de ori /Jigodii grohăind cu mintea-nceață /Care nu mai aveți nimica sfânt /Voi i-ați băgat, cu zâmbetul pe față,
PE MAMA șI PE TATA
05 Feb 2016

în mormânt /Din pensia lor, jignitor de mică /V-ați cumpărat mașini și vile mari /I-ați înjurat spre a vă ști de frică /Și i-ați persecutat ca pe tâlhari /Voi ne făcurăți,dintr-un neam de vază /Popor de căpșunari și cerșetori /Si-ați pus otravă-n fiecare frază /Din zilnicul discurs de infractori /Din impostură ați făcut paradă /Iar din profesori ați făcut stafii /Valorile se vând la colț de stradă /Pe bani puțini, spre-a supraviețui /Voi ați manelizat întreaga țară /Voi îi plătiți regește pe tâmpiți /Cultura vi se pare o povară /Și s-o-nțelegeți nu prea reușiți
V-AțI ADUNAT
05 Feb 2016

în Parlament cu toții /O gașcă de pungași și derbedei /Vă șantajază interlopii, hoții, /Și ne ucideți să trăiască ei /Atât vă zic : rușine să vă fie /Bastarzi îmbogățiți prin furăciuni! /Vă doare-n dos de biata Românie /Și-ați transformat-o-n casă de nebuni! /Demisionați, de mai aveți decență, /Întoarceți-vă-n grote și-n noroi /Caci țara e în stare de urgență /Nu vrea să mai plătească pentru voi! /Băi sclavilor, câți bani v-a dat Chevronul /Să bateți amărâții din Pungesti /Cu cizmele, cu pumnii și bastonul? /Cât costă drepturile lor firești? /Ați dărâmat și fabrici și uzine /Sau le-ați vândut pe câțiva euroi /Dar țineți minte, vremea plății vine!
O Să NE CEREM țARA
05 Feb 2016

înapoi! /Ce șpăgi v-au dat ca Roșia Montană /S-o vindeți, otrăvind-o-n cianuri? /Ce monstru v-a dat viață? Ce satană? /Ce târfă renegată în călduri? /Cine plătește, viermilor, dezmățul /În care zi de zi vă lăfăiți? /Cum nu v-alungă Cel De Sus cu bățul /Când numele Său sfânt îl terfeliți? /Închideți școli, cantine și spitale /Și ridicați bordeluri, săli de joc... /Ori n-aveți șansa unor minți normale /Ori vreți să ne exterminați pe loc /Ne-ați invadat și prin televizoare /În zi de Paști sau seara de Ajun /Și cu tupeu de javre ordinare /Ni l-ați impozitat pe Moș Crăciun.
NE-AM SăTURAT
05 Feb 2016

de prinți și beizadele /Care se sparg în fițe și-n figuri /De șmecherași de lux și de lichele /Ce-s ale voastre seci progenituri /Când fiul meu ce-nvață și ia BAC-ul /Îmi spune printre lacrimi ”sunt șomer” /Îmi vine să vă dau la mama dracu /Cu tot cu Parlament și Minister /Când faceți nesfârșite împrumuturi /Și împărțiți paraii între voi /Îmi vine să vă tăbăcesc în șuturi /Căci cei datori rămân doar proștii. Noi! /Bețivi, drogați până în gât și peste /Pierduți cu vagaboande în orgii /Și nu aveți rușine de neveste /De mame, de nepoți și de copii /Îmi vine să vă bat cu frenezie /Ca pe covoare, ca pe antihriști /Și să v-arunc pe toți în pușcărie /Printre violatori și sodomiști /Cât o să ne mai credeți oi tâmpite /Sau vaci de muls, sau cai de călărit?
CâT MAI RâNJIțI
05 Feb 2016

cu fețe decrepit /Când vă-ntrebăm de ce ne-ați jefuit? /Ferească-vă Iisus de răzbunare /De furia românului tăcut /Când va începe Marea Demascare /Vă veți dori să nu vă fi născut /Șacali bolnavi, vi se cam strânge lațul /Și vi se înfășoară peste bot /Căci Dumnezeu din cer v-a luat sațul /Și bunul simț și etica și tot /Atunci când veți citi aceste versuri /Sau, mai corect, cand vi se vor citi /Veți plânge peste tot facând demersuri /”Să-l aruncăm pe ăsta-n pușcării!” /Dar n-aveți cum să arestați o țară!
NU SUNTEM
05 Feb 2016

un popor de retardati! /Și-n locul meu la gât o să vă sară!/N-aveți puterea să-i intimidați! /De v-ați recunoscut în cele scrise /Voi, hahalere, oameni de nimic, /Voi, viruși, bube, jeguri compromise, /Hai, faceți bine și muriți un pic! Strigatul "Tara Furata", de Radu Pietreanu Nu mai rezist...Trebuie sa scriu. E singura mea arma. Dar, daca ajunge la cat mai multi, va fi puternica!
CONCLUZIE AMARă:
05 Feb 2016

Tare mi-e că românul nu s-a născut poet, ci infractor. Poet devine după ce ajunge în pușcărie, scrie versuri ca să-i scadă din pedeapsă.
DEZVăLUIRE ŞOC.
05 Feb 2016

Ponta "am fost obligați de UE sa integrăm zona de Vest a Țării cu Ungaria Cehia și Slovacia". Când vă spuneam, că se lucrează din greu la regionalizarea, federalizarea și la dispariția statului național numit România nu ne credeați. Nota Redacției: După ce nu mai sunt în funcții mulți oameni politici încep brusc să spună adevăruri. E cazul lui Băsescu. Iată că acum e și cazul lui Ponta. Aflăm de la Ponta că Uniunea Europeană a OBLIGAT România să integreze economic partea de VEST a țării adică Transilvania și Banatul cu Ungaria, Cehia și Slovacia. Pentru a realiza acest lucru, aflăm tot de la Ponta, că slugile politice de la București se grăbesc să închidă repede, repede, toate capacitățile de producție de energie electrică din Vestul României doar ca să cumpărăm tot curentul electric necesar pentru Transilvania și Banat din Ungaria, Cehia și Slovacia. Dar iată partea din postarea lui Ponta care se referă la acest aspect:
CETATEAN
05 Feb 2016

Sa pieri in foc mafiotule , cu Vacaroiu si ceilanti care ascundeti si semnati conturi si furturi . Sa evaporat tot si voi constatati jmangleala din birou . Dar cind ati dat bani cu camioanele si transferate afara si semnati , aprobati , cine raspunde ???????
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine