2019-12-05 21:23

Investigație la Paris împotriva Renault

 |  13:43
Investigație la Paris împotriva Renault

Procuratura din Paris a lansat o investigaţie împotriva grupului Renault.

Conform News.ro, fabricantul de automobile este bănuit că ar fi trişat, ca și grupul german Volkswagen, în privinţa emisiilor automobilelor produse, a declarat, vineri, o judiciarp, citată de Reuters.

Actualizare: Renault respinge azuațiile

Experţi citaţi de presa franceză afirmă că grupul auto ar fi instalat un soft pentru controlul emisiilor poluante ale motoarelor diesel, informează Mediafax.

Fabricantul francez a confirmat declanșarea procedurii judiciare, însă anunță că respinge acuzațiile. „Renault respectă legislaţia franceză şi europeană, iar vehiculele sunt conforme cu normele în vigoare”, este reacția grupului Renault.

În decembrie 2015, Thierry Bolloré, director general adjunct al Renault, recunoştea că grupul auto francez nu era „la nivelul cel mai bun” la capitolul emisii poluante. La aceeaşi concluzie a ajuns şi Comisia Royal, constituită de Ministerul francez al Mediului pentru verificarea emisiilor la vehiculele aflate în circulaţie.

Joi, Agenţia pentru Protecţia Mediului (EPA) din Statele Unite a acuzat grupul auto Fiat Chrysler de utilizarea unui soft care a permis emisii poluante excesive.

În octombrie 2015, o investigaţie efectuată de Clubul auto german ADAC arăta că vehicule diesel construite de producători precum Renault, BMW, Nissan, Citroen, Mercedes, Peugeot, Jeep, Hyunday şi Mazda nu respectă standardele privind emisiile.

Grupul auto german Volkswagen a convenit să achite daune de aproape 15 miliarde de dolari în Statele Unite ale Americii pentru instalarea la motoare diesel a unui soft pentru manipularea emisiilor poluante.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray