2020-08-10 23:12

INVESTIȚIE ratată la Simeria. Uzina Bosch nu se mai construiește

 |  22:44
INVESTIȚIE ratată la Simeria. Uzina Bosch nu se mai construiește

Uzina de maşini de spălat plănuită de concernul Bosch la Simeria nu va mai fi construită. Investiţia urma să aducă aproape 800 de locuri de muncă. Concernul Bosch nu va mai construi fabrica de maşini de spălat pe cele 40 de hectare de la marginea oraşului Simeria, scrie Adevarul.

La un an de când Primăria Simeria a emis autorizaţia de construcţie pentru noua uzină, reprezentanţii companiei au anunţat că renunţă la investiţie.

„BSH Hausgeräte GmbH a decis să nu-şi continue planurile pentru construcţia unei fabrici de maşini de spălat în Simeria până la o nouă notificare. Datorită condiţiilor economice şi planificării strategice a vânzărilor bazate pe acestea, producătorul de electrocasnice nu vede în prezent necesitatea unor capacităţi de producţie noi suplimentare în Europa. BSH are o reţea de producţie în Europa de 22 de fabrici care se pot adapta flexibil la cerinţele în schimbare. Proprietatea din Simeria continuă să fie deţinută de BSH şi este dată spre folosinţă în prezent unei companii agricole locale”, se arată într-un comunicat al companiei.

Construcţia uzinei a fost anunţată oficial în luna martie a anului 2018, după ce investitorii şi autorităţile au fost siguri de realizarea ei. Investiţia totală anunţată era estimată la 110 milioane de euro, iar pentru înfiinţarea fabricii au fost achiziţionate peste 40 de hectare de teren la marginea oraşului Simeria, în zona nodului rutier al Autostrăzii A1 Deva - Sibiu. Totodată aici se află şi nodul de cale ferată de la Simeria Triaj,  unul dintre cele mai mari din ţară.

În noiembrie 2018, Primăria Simeria a eliberat autorizaţia de construire pentru uzina BSH Hausgeräte GmbH, companie a concernului german Bosch. „Avem certitudinea că în această perioadă de autorizaţie, de 12 luni va fi construită această fabrică şi că ulterior va aduce 700 - 800 de locuri de muncă”, declara atunci Emil Rîşteiu, primarul oraşului Simeria. Deşi investiţia a fost anunţată oficial din luna martie a anului trecut, iar terenul fusese pregătit de şantier înainte cu câteva luni de semnarea autorizaţiei de construire, începerea efectivă a lucrărilor nu a mai avut loc. Pentru ca fabrica de maşini se spălat să poată fi construită, peste 50 de proprietari au vândut parcelele deţinute la marginea oraşului Simeria. Planurile iniţiale prevedeau ca uzina să producă din 2020, până la un milion de maşini de spălat anual, şi să aducă peste 700 de noi locuri de muncă în următorii ani, susţineau, anul trecut, reprezentanţii companiei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-11-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz