2019-11-20 20:04

Investitorii străini îi dau REPLICA lui Dragnea, ACUZAȚI de creșterea prețurilor

 |  16:06
Investitorii străini îi dau REPLICA lui Dragnea, ACUZAȚI de creșterea prețurilor

După ce au fost acuzați că sunt, alături de alții, vinovați de creșterea prețurilor în economie, investitorii străini din România i-au dat vineri replica lui Liviu Dragnea.

Cele mai multe dintre efectele economice negative reclamate recent de politicieni sunt rezultatul legislaţiei adoptate fără o fundamentare economică, a avertizat vineri Consiliul Investitorilor Străini (FIC), potrivit News.ro.

”FIC şi întreg mediul de afaceri au recomandat constant realizarea unor astfel de studii şi ne exprimăm în continuare deschiderea să contribuim la acestea. Discursul politic care pune efectele nedorite doar în seama unor actori din piaţă, ale căror opinii au fost ignorate în perioada de consultare publică, nu face decât să deterioreze încrederea mediului de afaceri în România”, se arată în comunicatul publicat vineri de FIC.

FIC a atras atenţia că investiţiile masive anticipate de guvernanţi se vor materializa cu dificultate atâta vreme cât încrederea mediului de afaceri nu va fi recâştigată.

Procentul investitorilor străini care se aşteaptă la o scădere a afacerilor din România în următorul an era de 14% în martie 2018, faţă de 11,2% în martie 2017, conform celui mai recent indice de percepţie privind atractivitatea mediul de afaceri din România, realizat în rândul membrilor FIC.

Totodată, procentul investitorilor care se aşteaptă la o încetinire a afacerilor a crescut cu 76,5%, de la 6,8% în martie 2017, la 12% în martie 2018.

Acest indice este realizat doar în rândul comunităţii membrilor FIC, companii care au avut în 2016 o cifră de afaceri de 187 de miliarde de lei şi au angajat aproximativ 200.000 de persoane.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a invocat joi mai multe motive, în ceea ce priveşte creşterea preţurilor, de la liberalizările cerute de FMI şi de UE, până la faptul că importăm din state UE, unde preţurile au crescut, dar a făcut referire şi la "companiile cu capital străin", care au majorat preţurile, văzând că au crescut veniturile românilor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-20Parerea ta...

BOOYAKA
20 Apr 2018

Dragnea e un prost arogant si fara cultura economica !daca cresc sal;ariuile prostule,normal ca cresc costurile,normal cresc preturile!
INTREBARE
21 Apr 2018

cele mai multe companii au un comportament de hoti ce sa mai vorbim .de la hypermarketuri la firmele petroliere toti jefuiesc .guvernul are parghii sa actioneze .verificati comportamentul si politica de preturi al acestor companii in tarile de origine sau in alte tari si veti constata ca preturile din romania sunt mai mari raportat la salarii.pai benzina e mai scumpa ca la viena de ex.hotii pe fata.nu le convine sa plece .vin altii si tot asa pana se ajunge la o piata corecta si concurentiala.cons concurentei si anaf ar putea intra peste ei.investitorii sa respecte oamenii acestei tari.nu vrajeala lor de doi lei.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray