2020-07-14 04:40

Iohannis: FMI, reticent să încheie un nou acord cu România

 |  15:20
Iohannis: FMI, reticent să încheie un nou acord cu România

După o discuţie de 45 de minute între preşedintele Klaus Iohannis şi şeful delegaţiei FMI, Administraţia Prezidenţială a transmis că FMI nu are încredere în acest moment în executiv, pentru că nu a făcut reformele la care s-a angajat.

"In cadrul intrevederii, reprezentantii Fondului Monetar International au prezentat Presedintelui Romaniei cele mai importante evolutii ale Programului de asistenta cu caracter preventiv. Programul a expirat in septembrie 2015, fara o evaluare finala favorabila, ceea ce a ridicat semne de intrebare cu privire la vointa Guvernului de a implementa reformele structurale asumate", se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

De asemenea, reprezentantii Presedintiei au subliniat ca "exista serioase rezerve ca Romania indeplineste conditiile necesare pentru a beneficia de un acord de tip Flexible Credit Line".

In acest context, presedintele Iohannis si-a exprimat ingrijorarea cu privire la vulnerabilitatile care pot afecta cadrul fiscal-bugetar viitor.

"In plus, discutiile au reiterat importanta deosebita a recuperarii intarzierilor in materie de reforme structurale, in special in privinta eficientei intreprinderilor de stat, o atentie deosebita fiind acordata sectoarelor energiei si transporturilor.

Potrivit evaluarilor actuale, absenta reformelor structurale ar deveni, pe termen mediu si lung, un obstacol major in calea performantei economice", se mai precizeaza in documentul citat.

In ceea ce priveste bugetul pentru anul 2016, "s-a evidentiat necesitatea ca Romania sa nu se indeparteze semnificativ de o abordare fiscal-bugetara prudenta, pentru a preintampina o serie de riscuri macroeconomice".

Administratia Prezidentiala sustine ca, in acest sens, este necesara pastrarea sub control a deficitului bugetar, "ca element de responsabilitate si prudenta la nivelul deciziilor de politica economica, astfel incat prognozele economice favorabile sa fie reflectate de o crestere economica sustenabila".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-10-20Parerea ta...

AMERICANUL
21 Oct 2015

Domnul DIRIGINTE, LASA DEMAGOGIA SI GESTIONEAZA SOCIAL-DEMOCRATIA DIN Ro. DISPUNE MASURI si DISTRIBUIE GRATIS cetatenilor din tara CURENTUL ELECTRIC PT UZUL CASNIC (in valoare de 150 ron) pt ca acest curent se obtine GRATIS din puterea hidraulica a apelor. HIDROCENTRALELE au fost construite de poporul romana cu mari sacrificii chiar si cu pierderi de vieti omenesti.SUNT MULTE TARI IN LUME fericite UNDE unul din aceste elemente (CURENTULELECTRIC, GAZUL METAN, APA, BENZINA, LEMNUL DE FOC) sunt gratuite.In Romania TOTUL SE FURA HAIDUCESTE de catre MAFIOTII ce conduc tara. OPRITIVA NENOROCITILOR!!!!!!!!!!!!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz