2020-08-10 19:10

Isărescu către bancheri: “Renunțați la aroganță!”

 |  19:28
Isărescu către bancheri: “Renunțați la aroganță!”

Guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), Mugur Isărescu, i-a muștruluit din nou public pe bancheri, la o conferință de specialitate care a avut loc joi. El le-a recomandat acestora să renunţe la aroganţă şi să manifeste “benevolență” față de clienți. Isărescu afirmă totodată că băncile trebuie să investească în pregătirea continuă a personalului, să acorde o atenție specială angajaților de la ghișeu, care intră în contact direct cu clienții. Isărescu le-a recomandat bancherilor să investească în trainingul personalului. “Europa se mișcă foarte repede, iar noi nu putem să trecem pe lângă ea, pentru că suntem în Europa. Retezarea aroganței! Cam asta percepe publicul, și nu este vorba doar de România. Dialogul permanent cu clientul și cu societatea mi se par lucruri esențiale și țin de standardele etice. (...) Benevolența! Trebuie să arăți că ești binevoitor, să explici, deci tupeismul trebuie exclus. Omul de la ghișeu, pentru că el intră în contact cu clientul, că dacă e supraîncărcat și obosit ...", a spus Isărescu.

El consideră că banca trebuie să își recapete demnitatea și să recâștige încrederea clienților, pentru că oamenii vin la bancă "să își depună averea". "Dacă încrederea este pierdută, din cauza unor factori subiectivi sau obiectivi, întreaga activitate bancară are de suferit. (...) Primul lucru pe care trebuie să-l dovediți în interior și apoi în exteriorul instituției este respectarea regulilor. Respectul este o chestiune vitală. Dacă mai lăsați să mai pătrundă în societatea românească ideea că în interiorul unei bănci fiecare face ce vrea, nu trebuie să vă mirați că imaginea sistemului bancar românesc este afectată", a subliniat guvernatorul BNR.

Ilie Șerbănescu: „E o mironoseală!”

Analistul financiar Ilie Şerbănescu, consultat de  ziarul PUTEREA, îi dă replica guvernatorului, şi spune că Isărescu, dacă e deranjat de atitudinea bancherilor, ar trebui să ia măsuri, nu „să ceară îndurare”. Şerbănescu cataloghează declaraţiile lui Isărescu drept „mironoseală”.

„E mironoseală! El (Isărescu - n.r.) este un partizan total al bancherilor, un om care le-a ţinut partea tot timpul. Cel mult, e un fel de cerere de îndurare. El e paroh pe unul din sistemele financiare. Să ia măsuri, nu să ceară îndurare de la subalterni. Parohii trebuie să ceară îndurare doar de la Dumnezeu. Dacă nu-i place cum se comportă (bancherii - n.r), să ia măsuri. Dar el nu ia măsuri pentru că de fapt e unul de-al lor. Face ce vor bancherii în moduri diferite. E mironoseală, e cel mai potrivit cuvânt. Eu nu cred nimic din ce spune el!”, a declarat, pentru ziarul PUTEREA, Ilie Şerbănescu.

Supravegherea BNR  nu “sare calul”

Isărescu a vorbit și despre necesitatea întăririi controlului intern al băncilor, astfel încât să nu se mai dea vina pe reglementările băncii centrale atunci când ceva nu merge bine în interiorul unei bănci. "Să nu avem pretenția ca lumea să cunoască banking-ul când noi mai avem probleme în interiorul băncilor. (...) Eu sunt nemulțumit atunci când aud, dacă ceva nu merge bine la ghișeu, "nu ne lasă supravegherea BNR". Prima regulă a conformării este supravegherea internă", a adăugat guvernatorul BNR.

În ceea ce-i priveşte pe aceia care consideră că supravegherea BNR "mai sare calul", Isărescu le spune că reglementările băncii centrale sunt în conformitate cu ceea ce se întâmplă în Europa. "În consecință, a mai arunca vorbe din acestea care creează neîncredere, că nu merge bine banca din cauza supravegherii BNR, nu își are rostul", a mai spus Isărescu. În acest context, guvernatorul a recomandat băncilor și îmbunătățirea relației cu autoritățile de supraveghere, dar și cu acționari, cu clienții și cu alte părți interesate.

O altă recomandare a guvernatorului către bănci este aceea de a rezolva deficiențele în timp real și la fața locului. "Viața este așa cum este. În viața practică apar deficiențe, asta e lumea creată de ființe umane. Să rezolvi deficiențele în timp real, să nu le lași să se acumuleze. Unde se rezolvă? La fața locului, nu când vine reprezentantul BNR de la supraveghere", a subliniat Isărescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-10-27Parerea ta...

MAFIA IN FLOARE - COLABORARE
27 Oct 2016

AI FURAT CU BANCILE , ASCUNS , DISTRUS , POPORUL ROMAN , CU MAFIA TA BANCARA .
CINE VORBEA!
30 Oct 2016

CE MAI CAUTĂ ȘERPĂLĂUL ĂSTA ORDINAR LA BNR ȘI-N SPAȚIUL PUBLIC, DUPĂ CE A DISTRUS ROMÂNIA ÎMPREUNĂ CU ILIESCU ȘI CU UDMR-UL, LA ÎNCEPUT DE ANI 90???!!!! CAM CE MAI CAUTĂ ȘI TOȚI CERCETAȚII, SPĂLAȚII DE POLITICIENI! PROASTĂ-I LUMEA, PROȘTI ROMÂNII!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz