2020-07-07 09:09

ISĂRESCU nu lasă polițe neplătite! Ieșire dură a guvernatorului BNR în scandalul rezervei de AUR

 |  12:59
ISĂRESCU nu lasă polițe neplătite! Ieșire dură a guvernatorului BNR în scandalul rezervei de AUR

Avalanşa de ştiri negative privind plasamentul rezervei internaţionale de aur la Londra a făcut mult rău ţării, a ştirbit din credibilitatea Băncii Naţionale a României şi din credibilitatea ţării, iar dacă aurul ar fi depozitat în totalitate în ţară nu ar aduce niciun avantaj, a declarat, vineri, guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu.

„Toată această avalanşă de ştiri negative privind plasamentul nostru la Londra a făcut mult rău ţării, ne-a ştirbit din credibilitatea noastră şi din credibilitatea ţării şi dacă ar fi depozitat în totalitate în ţară nu îţi aduce niciun avantaj. E bine că a fost cel puţin văzut şi lumea ştie că avem 100 de tone aur. Altminteri s-ar putea să apară şi semnul acesta de întrebare dacă el există şi ce vom face în situaţia asta", a spus Mugur Isărescu, la Simpozionul „Cristian Popişteanu", cu tema „Tezaurul BNR evacuat la Moscova - un bilanţ istoriografic şi un studiu de caz", informează Agerpres. El a menţionat că lucrurile sunt mai complicate decât au fost prezentate în public, iar BNR va trebui să facă un efort de explicare. „O rezervă de aur care este ţinută în străinătate nu este ţinută pentru a avea dobândă. Dobânda la aur de regulă este mică sau zero, cam la o şesime, o medie istorică, din dobânda pe care ţi-o dă un depozit valutar, în euro sau dolari. Deci este mult mai mică istoric. (…) Pentru noi, cei de la Banca Naţională, în cunoştinţă de cauză fiind, aceste `informaţii` erau nişte prostii, dar uitaţi că au prins. Şi s-au tot vânturat 10 ani de zile şi au intrat şi în mentalul colectiv. `Banca Naţională ţine rezerva la Londra fără să obţină nimic` - ca şi cum ar trebui să obţinem ceva,`şi mai plăteşte şi chirie`. Sumele de chirie sunt extrem de mici, dar se trec în presă cu multe zerouri, eventual şi după virgulă şi se creează impresie", a declarat Mugur Isărescu. Guvernatorul BNR a afirmat că instituţia trebuie să rezolve public acuzaţia potrivit căreia nu are grijă de rezerva de aur. „Cum este cazul cu orice rezervă internaţională, marele avantaj în a păstra o rezervă internaţională este să dea credibilitate şi să reducă costurile de finanţare. Deci în loc să te coste 6% când te împrumuţi pe plan extern, să te coste numai 4%, cam cât dăm acum. Şi ăla e câştig. Mare! Mai ales că avem o datorie externă substanţială. Acela este câştigul", a explicat Mugur Isărescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-24Parerea ta...

GHITA BIN LADEN CIUMA ROSIE
24 Mai 2019

pai se stie...aurul Romaniei sta amanet la Londra pana cand mafiotii lui iSARESCU o sa ciordeasca toti banii imprumutati pe modelul UDREA(care UDREA a fost o sluga alui ISARESCU la fel ca si ceilalti mafioti)..si dupa aia aurul se pierde.E ca si cand l-au furat deja dar n-au completat formularele
HE , HE , HE...!!!
24 Mai 2019

Români !!! Aveti curaj sa lasati aurul Romaniei pe mâna lui draKnea si vâlcov???????? he , he , he..!! Il vor ingropa in cimitir la TeleMorman , intr-un cavou !!!!
??????
25 Mai 2019

Remarcați totuși și că legea ar aștepta sprea a fi discutată și pe la CCR, ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz