2020-02-19 11:38

Isărescu se APĂRĂ în războiul cu Guvernul: ”Nu ne-am luat niciodată de păr”

 |  20:07
Isărescu se APĂRĂ în războiul cu Guvernul: ”Nu ne-am luat niciodată de păr”

„Războiul” dintre Banca Naţională a României (BNR) şi Guvern, în contextul discuţiilor purtate cu liderul PSD Liviu Dragnea, a fost mai degrabă mediatic, iar cele două părţi nu „s-au luat niciodată de păr”, spune guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Amonizarea politicilor Guvernului cu cele ale BNR este un proces complex, a precizat, luni, Isărescu.

„În esenţă, armonizarea sună bine, se armonizează politicile Guvernului cu ale Băncii Naţionale, e un proces. Pot să vă asigur că nu ne-am luat niciodată de păr. A fost, mai degrabă un război mediatic”, a spus Isărescu.

Guvernatorul consideră că discutiile dintre BNR şi reprezentanţii Guvernului sunt normale.

„Dânsii spun ce vrea votul popular, noi spunem ce vrea economia. Credeţi că e aşa uşor să împaci aceste lucruri? (…) Noi lucrăm cu pietele, dânşii lucrează mai mult cu sondajele de opinie”, a spus Isărescu, potrivit News.ro.

Liviu Dragnea, premierul Viorica Dăncilă, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, şi consilierul premierului, Darius Vâlcov, au avut, joi, o întâlnire cu Mugur Isărescu, pe agenda de discuţii fiind subiecte precum creşterea Robor-ului şi a inflaţiei.

După discuţiile purtate, Dragnea a declarat că PSD nu vrea să preia controlul asupra BNR, contrar celor spuse în spaţiul public de „unii cu funcţii foarte înalte”, referindu-se la preşedintele Klaus Iohannis, care a spus recent că „BNR nu poate să fie acaparat politic de PSD şi că trebuie să rămână independent, pentru a putea pune în practică o politică independentă în interesul României”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-07Parerea ta...

REPTILIANULE!
07 Mai 2018

DU-TE PE PUSTII! ÎMPREUNĂ CU CEI CARE ȚI-AU SUFLAT ÎN TARAGOT!
ADICĂ,
07 Mai 2018

CU CEI DIN PARLAMENTUL DE KK-T AL RROMÂNIEI....FIE-LE DE CAP!
CUM SĂ SE IA DE PĂR?
07 Mai 2018

Doar au fost BARA-BARA! S-au susținut RECIPROC AVANTAJOS , JIGODIILE! BNR-stul când cerea Guvernul bani, le dădea...dar cu o condiție, sau mai multe!
ANONIM
08 Mai 2018

Când considerați că va explica domnul guvernator al BNR Isărescu, explicațiile domnului consilier al domnului Isărescu, domnul Vasilescu, despre inflație , leul scump și leul ieftin ?
ANONIM
08 Mai 2018

Apreciați că probabil domnul guvernator al BNR Isărescu înțelege ce a vrut să zică domnul Vasilescu , consilierul dumnealui, despre inflație , leul scump și leul ieftin , pentru a explica și celor ce nu au înțeles de la domnul Vasilescu ceea ce a vrut dumnealui să zică ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine