2019-10-21 15:56

Isărescu a criticat pregătirea studenţilor de astăzi

 |  12:36
Isărescu a criticat pregătirea studenţilor de astăzi

Candidaţii care s-au prezentat, în acest an, la un concurs pentru ocuparea unor posturi în Banca Naţională a României  nu au putut fi admişi, chiar dacă aveau multe diplome şi recomandări, deoarece era o mare diferenţă între ce scria în hârtii şi pregătirea lor, a declarat ieri, Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a Româiei (BNR). Mai mult, acesta a menţionat că ştafeta se dă cu mare responsabilitate, iar o dată cu aceasta vin şi sarcini, amintindu-şi de momentul când a ajuns guvernator.

”La BNR, aproape de la începuturile reformei în care a intrat instituţia noastră în septembrie 1990, cei care ne-am apucat atunci de reformă pot spune că eram tineri. Sunt totuşi 20 de ani de atunci. Ne-am tras unul după altul. Atunci, în 1990, ştiau cu adevărat ce e aceea economie de piaţă. Atunci criteriul selecţiei a devenit valoarea, indiferent unde a fost dobândită ea. În punctele cheie din activitatea noastră avem străluciţi reprezentanţi. Deseori avem concursuri la BNR. Un director din BNR îmi spunea, la începutul acestui an, după un concurs, cu uimire că mulţi candidaţi au adus atâtea titluri, diplome şi recomandări încât s-ar fi putut umple un vagon. Dar niciunul dintre ei nu a putut fi admis pentru că era o şocantă diferenţă între ce scria în hârtii şi pregătirea lor”, a arătat Isărescu.

Isărescu către studenţi: Predarea ştafetei vine cu sarcini

”Eu am relatat în presă şi la TV un moment de predare şi ştafetă, şi anume despre tezaurul României de la Moscova. Guvernatorul de atunci, din septembrie 1990, când am preluat ştafeta, după ce am fost numit, mi-a spus că are un lucru personal de discutat cu mine. Atunci a deschis seiful personal şi a scos un dosar, nu jerpelit, dar învechit. Dânsul avea o voce mult mai plăcută decât a mea. Mi-a zis: Domnul guvernator, ştiţi că România şi-a depus în 1917 tezaurul Băncii Naţionale, ca şi alte valori, în custodia aliatului nostru Rusia Ţaristă.(...) Titlurile de proprietate, acordul între guvernul român şi cel ţarist, documentele privind închiderea tezaurului în camera din Kremlin şi aşa mai departe. Toate sunt aici, în original, şi vreau să vă spun că din 1922 acest dosar se predă din mână în mână de la Guvernator la Guvernator fiind şi un talisman”, a arătat Isărescu.El a mai spus studenţilor să se aştepte ca atunci când vor prelua ştafeta să primească şi sarcini.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639256-04-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray