2019-10-20 17:45

Italienii de la Fincantieri vor lua parte la construirea celui mai lung pod suspendat din România

 |  13:05
Italienii de la Fincantieri vor lua parte la construirea celui mai lung pod suspendat din România

Grupul italian Fincantieri, prin subsidiara Fincantieri Infrastructure, a anunţat că va lua parte la construirea unui pod suspendat în România care, odată terminat, va fi cel mai lung din ţară şi al treilea din Europa după lungimea segmentului central.

Când vor începe lucrările, în iunie 2019, acesta va fi cel mai lung pod suspendat aflat în construcţie din lume, potrivit companiei.

”Cu o lungime totală de 1.975 de metri şi deschiderea principală de 1.120 de metri, podul reprezintă o construcţie de importanţă strategică pentru ţară, fiind co-finanţat de Uniunea Europeană. Valoarea contractului pentru Fincantieri se ridică la aproximativ 70 de milioane de euro şi ar putea creşte dacă Grupului îi vor fi încredinţate şi alte lucrări care acum sunt în proces de negociere”, se arată în comunicat.

Potrivit comenzii, Fincantieri Infrastructure va furniza puntea de oţel asocierii formate din Astaldi şi IHI Infrastructure Systems, căreia Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) i-a încredinţat contractul. Acest joint venture se va ocupa de proiectare şi de ansamblul de construcţii, iar lucrările vor dura aproximativ 24 de luni, potrivit companiei.

”Podul va fi construit pe Dunăre, la doar 8 km de Brăila, unde se află şantierul Vard, deţinut de Fincantieri Group. Compania va angaja în jur de 200 de oameni pentru construirea şi asamblarea celor 79 de blocuri ale punţii de oţel, care cântăresc în total 20.000 de tone”, se arată în comunicat.

Lucrările şi activităţile de inginerie se vor desfăşura în Valeggio sul Mincio (Verona), în fostul sediul al Cordioli & C., care a fost recent achiziţionat de Fincantieri Infrastructure.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-30Parerea ta...

ANONIM
30 Noi 2018

UITE ASA SE INGRASA PRIN ASOCIEREA SI SUBLUCRARI , PRIN ROSTOGOLIREA LUCRARILOR , UNUL LA ALTU . IAR DIGUL PE LINGA DUNARE BRAILA - GALATI , PERMITE DOAR MASINI PANA LA 3,5 TONE . SA VEDEM PE UNDE CIRCULA CELE DE 40 - 50 TONE ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray