2020-08-04 21:08

Klaus Iohannis: Sper că discuţiile viitoare dintre Guvern şi misiunea FMI vor reflecta progrese mai semnificative, pentru a se încheia cu succes un Acord

 |  08:07
Klaus Iohannis: Sper că discuţiile viitoare dintre Guvern şi misiunea FMI vor reflecta progrese mai semnificative, pentru a se încheia cu succes un Acord

Preşedintele Klaus Iohannis a primit luni, la Palatul Cotroceni, misiunea delegaţiei comune a FMI, a Comisiei Europene şi a Băncii Mondiale. Şeful statului şi-a exprimat speranţa că, în contextul viitoarei misiuni a delegaţiei, discuţiile dintre Guvern şi instituţiile financiare internaţionale vor reflecta progrese mai semnificative, care să se concretizeze în încheierea, cu succes a Acordului.

Citeşte şi: 

Administraţia Prezidenţială a precizat, într-un comunicat de presă, că în cadrul întrevederii cu delegaţia FMI, a Comisiei Europene şi a Băncii Mondiale, preşedintele Klaus Iohannis ”şi-a exprimat speranţa că în contextul viitoarei misiuni a delegaţiei, discuţiile dintre autorităţile române şi instituţiile financiare internaţionale vor reflecta progrese mai semnificative, care să se concretizeze în încheierea, cu succes a Acordului”.

Şeful statului a fost informat de către reprezentanţii instituţiilor financiare internaţionale cu privire la stadiul Acordului cu România şi la concluziile actualei misiuni comune a celor trei instituţii internaţionale.

”Au fost prezentate principalele măsuri privind reformele structurale care au făcut obiectul evaluărilor şi negocierilor cu Guvernul, atât cele asupra cărora s-a ajuns la un acord, cât şi cele asupra cărora urmează să se decidă în lunile următoare”, se menţionează în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Premierul Victor Ponta a declarat că Guvernul nu a ajuns la un acord cu FMI şi CE în actuala misiune de evaluare, cele două instituţii cerând creşterea abruptă a preţului la gaze pentru populaţie şi CET-uri din aprilie şi restructurarea masivă a companiilor energetice Hunedoara şi Oltenia. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-02-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz