2020-08-08 04:01

LEGE. Dilema Concurenței

 |  18:42
LEGE. Dilema Concurenței

Consiliul Concurenței a solicitat opinia Comisiei Europene referitoare la introducerea pragului maxim de 30% din volumul de masă lemnoasă din fiecare specie ce poate fi achiziționat de o companie, în proiectul legii de modificare a Codului Silvic.

Potrivit autorităţii de concurenţă, menținerea unei limitări la achiziția de masă lemnoasă ar putea reprezenta o încălcare a Tratatului privind Funcționarea Uniunii Europene în ceea ce privește libera circulație a mărfurilor, ce poate avea ca posibilă consecință declanșarea procedurii de infringement împotriva României. “Noi avem obiecții referitoare la unele măsuri punctuale, care, deși introduse cu bune intenții, riscă să încalce legislația europeană și pot atrage sancțiuni din partea Comisiei Europene”, a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-05-12Parerea ta...

ANONIM
13 Mai 2015

Avocata Georgeta Gavriloiu, care a fost timp de 18 ani director în Consiliul Concurenței, este acum OMUL CHEIE (MAFIOATA) in excroacarea romanilor si avocatul firmei Holzindustrie Schweighofer. Problema defrișărilor a iscat de curând și o mare dezbatere și chiar conflict între palate după ce președintele Klaus Iohannis a retrimis spre rediscutare Parlamentului o lege care aducea amendamente serioase la Codul Silvic. Președintele a fost acuzat de legături nepotrivite cu firma austriacă Holzindustrie Schweighofer. Firma austriacă Holzindustrie Schweighofer rupe tot ce mișcă pe piața defrișărilor din România, iar în conducere au luat un om care cunoaște tot ce mișcă pe zona reglementărilor pe Consiliul Concurenței. Avocatul Georgeta Gavriloiu, care a fost timp de 18 ani director în Consiliul Concurenței, este acum avocatul firmei Holzindustrie Schweighofer. Gavriloiu a găsit soluțiile prin care să dea șah Consiliului Concurenței: - Legea romaneasca nu interzice si nu condamna pozitia dominanta, ci abuzul de pozitie dominanta. - Abuzul de pozitie dominanta poate fi invocat doar in urma unei investigatii, in cazul in care se dovedeste. Nu poate fi oprita o investitie invocandu-se faptul ca o companie va face ( in viitor) abuz de pozitie dominanta. - Aparitia unei concentrari economice este sanctionata de legea romaneasca doar in cazul in care se realizeaza prin achizitia sau fuziunea intre companii diferite, nu in cazul cresterii organice ale unei companii. - Limitarea la 30 % afecteaza dezvoltarea companiei si afecteaza mediul concurential.
ANONIM
13 Mai 2015

DA VREA SA INTERZICA PINOKIO EXPORTUL DE MASA LEMNOASA probabil PANA LA ALEGERILE DIN 2016 . Dar de ce nu interzice si exportul de fier vechi, lucru care e la fel de important pt Ro???? Dar de ce nu interzice si exportul de sturioni si icre negre?????????? De ce nu interzice exportul de inteligenta romaneasca cultivata pe bani publici??? Etc Rapunsul e simplu avem o clasa politica formata din grupari infractionale de crima organizata si un guvern de PAPAGALI si MAFIOTI.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz