2020-08-12 13:10

Legea Dării în Plată, la un pas de a fi adoptată de plen

 |  15:37
Legea Dării în Plată, la un pas de a fi adoptată de plen

Comisiile juridice din Senat și Camera Deputaților au adoptat Legea Dării în Plată, urmând ca actul normativ să ajungă curând pe ordinea de zi a plenului.

Practic, prin raportul de admitere depus marţi, senatorii din Comisia juridică şi cea economică au făcut unele modificări de formă, însă n-au schimbat nimic semnificativ.

Documentul, care a fost întors de şeful statului în Parlament pentru reexaminare, prevede că persoanele fizice care au făcut credit ipotecar vor putea să-l stingă prin cedarea către bancă a dreptului de proprietate asupra imobilului ipotecat.

Posibilitatea de a stinge creditele ipotecare prin cedarea bunurilor ipotecate se va aplica, practic, în cazul tuturor raporturilor juridice dintre consumatori şi instituţiile de credit, instituţiile financiare nebancare sau cesionarii creanţelor deţinute asupra consumatorilor, aşa cum se arată în forma amendată a proiectului de lege aflat la Senat. De asemenea, regulile vor fi valabile şi în situaţia în care există codebitori sau coplătitori.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-02-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz