2020-07-03 22:30

Legea Dării în Plată se amână din nou

 |  15:38
Legea Dării în Plată se amână din nou

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dezbătut, joi, timp de aproape trei ore şi jumătate, reexaminarea Legii dării în plată, de faţă cu iniţiatorul şi reprezentanţii BNR, fără a lua însă nicio decizie, discuţiile privind plafonul şi eliminarea programului "Prima Casă" fiind amânate pentru marţi.

După trei ore şi jumătate de discuţii, deputaţii din Comisia juridică au decis ca amendamentele asupra legii - printre care şi cele privind eliminarea programului "Prima Casă" din lege şi majorarea plafonului de aplicare, de la 100.000 la 250.000 de euro - să fie dezbătute şi votate marţi. Tot atunci se va acorda şi raportul final asupra reexaminării Legii, care va intra apoi la votul final al Camerei Deputaţilor.

Subiectul programului "Prima Casă" nu a fost atins în cursul dezbaterilor de joi, însă reprezentanţi ai consumatorilor - printre care şi un tânăr care a susţinut că a fost executat silit de bancă pentru un credit imobiliar - s-au arătat împotriva eliminării programului din lege. Aceştia au motivat că, în acest moment, clienţii "iau credite prin Prima Casă fără să ştie ce semnează", doar pentru a nu rata un credit avantajos, cu avans mic. Din acest motiv, băncile "abuzează" de clienţi, introducând clauze abuzive, iar aceşti consumatori trebuie la rândul lor protejaţi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-03-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz