2019-10-21 13:01

Legea offshore schimbată prin două amendamente ale unui senator PSD

 |  13:58
Legea offshore schimbată prin două amendamente ale unui senator PSD

Comisia pentru energie, infrastructură energetică și resurse minerale a Senatului a aprobat în această săptămână două amendamente la legea offshore depuse chiar de către președintele comisiei, senatorul PSD de Arges Gheorghe Marin (FOTO). Practic, prin adoptarea celor amendamente se îmbunătăţește serios legea offshore, preluând astfel cererile marilor companii din SUA și Austria.

Unul dintre amendamente micșorează substanţial povara fiscală a companiilor, care îşi pot deduce astfel cheltuielile totale de explorare de la plata impozitului suplimentar introdus prin această lege, mai scrie E-Nergia.ro.

ExxonMobil şi OMV Petrom au investit deja în explorare circa 1,5 miliarde de euro, aceste sume urmând a fi deduse din impozitul suplimentar. Al doilea amendament votat în Comisia pentru Energie din Senat interzice schimbarea cuantumului taxelor aplicate companiilor petroliere pe toată durata exploatării gazelor. Altfel spus, nivelul taxelor este garantat prin lege pe toată durata exploatării. Mai concret, cele două amendamente garantează companiilor petroliere că nu va creşte taxarea gazului extras din Marea Neagră pe toată durata exploatării, iar investițiile deja făcute vor fi scăzute din impozitul pe care firmele îl vot datora.

Săptămâna viitoare, legea offshore ar trebui să intre în plenul Senatului si după votul senatorilor va merge la Camera Deputaților, decizională, unde va trebui să primească raport în Comisia de Industrii, condusă de Iulian Iancu. Dupa raportul comisiei va urma votul final din plenul Camerei Deputaților. Legea a fost votată de Parlament în iunie, într-o formă anunțată de Liviu Dragnea, dar președintele Klaus Iohannis a retrimis legea la Parlament pentru rediscutare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-21Parerea ta...

ANONIM
21 Sep 2018

Capitaliștii au găsit punctul slab....au întors rotița... si iata ca este in avantajul capitalurilor si a slugi lor sterpe
ION TELEANU
23 Sep 2018

Ce grija ai tu ca strainii sa aiba profit maxim in detrimentul romanilor Ce satisfacut esti ,Se vede ce patriot esti!esti ziarist roman ,sau o starpitura de a lui Iohanus?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray