2019-10-14 11:08

LEUL rămâne moneda națională a României pentru încă opt ani

 |  17:21
LEUL rămâne moneda națională a României pentru încă opt ani

România ar putea intra în sistemul cursurilor de schimb, o antecameră a zonei euro, în 2024, unde trebuie să rămână cel puţin doi ani până la adoptarea monedei unice.

Anunțul a fost făcut miercuri de către guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu. El a subliniat că 2024 este un orizont rezonabil de intrare în sistemul cursurilor de schimb.

“Orizonul rezonabil, pentru a intra în sistemul cursurilor de schimb, este 2024. De acolo, drumul este doar înainte, că durează doi ani sau mai mult”, a spus guvernatorul, informează News.ro.

Anterior, ministrul Finanţelor indicase drept dată de aderare la moneda unică anul 2024, ceea ce presupunea intrarea în sistemul ratelor de schimb cel mai târziu în 2022.

“Nu este după cum vrea guvernatorul, unul sau altul, este o decizie politică, dar este o decizie de mare responsabilitate”, a adăugat Isărescu.

Guvernatorul a subliniat că România trebuie să intre pregătită în zona euro, care este o zonă de convergenţă.

”Zona euro este o uniune de convergenţă. Şi România a intrat în UE şi a avut cel mai ridicat nivel de convergenţă. (...) Nu este un sprint, este o cursă de rezistenţă”, a adaugat Isărescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-28Parerea ta...

ANONIM
28 Noi 2018

PANA ATUNCI MAI FACE O DEVALORIZARE , LA FEL CA ACUM 10 ANI . RAMANE TOT MOLIA DE ISARESCU
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray