2020-02-23 05:04

Lipsa autostrăzilor sperie investitorii străini

 |  18:18
Lipsa autostrăzilor sperie investitorii străini

România trebuie să aloce sume consistente pentrudezvoltarea infrastructurii de transport, în ciuda constrângerilor bugetare,astfel încât să-şi poată valorifica potenţialul natural de a deveni un centrulogistic în Europa Centrale şi de Est, potrivit PricewaterhouseCoopers România.

"Lipsafinanţării este problema crucială pentru toate tipurile de infrastructură detransport, atât la nivel local, naţional, cât şi internaţional. În cazulRomâniei, acolo unde nevoia dezvoltării proiectelor de infrastructură detransport este foarte mare, statul român trebuie să pregătească o strategie deinvestiţii pe termen lung. Cu toate constrângerile bugetare actuale, Româniatrebuie să aloce sume consistente dezvoltării infrastructurii de transportpentru a putea valorifica la maximum potenţialul natural al ţării de a deveniun centru logistic în regiunea Europei Centrale şi de Est, potenţial generat dedoi factori principali: proximitatea pieţelor dezvoltate din Europa Centrală şideschiderea la Marea Neagră prin portul Constanţa, adevărată poartă de acces aEuropei dinspre Asia", a declarat într-un comunicat Daniel Anghel,Partener, Impozite şi Taxe Indirecte, PricewaterhouseCoopers România.

Ela menţionat că acordarea unor facilităţi la import, cum ar fi amânarea plăţiiTVA la import, ar elimina costul prefinanţării TVA pentru companii şi arîncuraja volumul de tranzacţii desfăşurate în portul Constanţa.

"Înplus, o astfel de măsură ar atrage investiţii majore în România şi ar contribuidecisiv la dezvoltarea infrastructurii şi la crearea de noi locuri demuncă", a mai spus Anghel.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-03-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine