2020-08-14 18:01

Liviu Dragnea: Finanţele vor realiza o nouă analiză și o prognoză privind efectele Codului fiscal

 |  15:08
Liviu Dragnea: Finanţele vor realiza o nouă analiză și o prognoză privind efectele Codului fiscal

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, va avea discuții pe tema Codului fiscal cu toate instituțiile interesate. Dragnea a susţinut că Finanţele vor realiza o nouă analiză și o prognoză pe următorii doi, trei ani privind efectele Codului.

"Am discutat despre Codul fiscal, proiectul a fost întors de către președintele Iohannis la Parlament, ministrul de Finanțe va purta discuții cu toate instituțiile interesate, inclusiv cu Banca Națională, va realiza din nou o analiză, precum și o prognoză pe următorii 2-3 ani privind efectele Codului fiscal din care să reiasă, poate mult mai bine, sustenabilitatea și justețea măsurilor cuprinse în acesta", a afirmat Liviu Dragnea, la finalul ședinței PSD, potrivit Agerpres. 

Social-democratul a susţinut că proiectul Codului fiscal va urma procedura firească în Parlament. De asemenea, Liviu Dragnea s-a arătat preocupat de afirmațiile guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, referitoare la Codul fiscal.

"Mă preocupă afirmațiile domnului Isărescu, numai că o simplă declarație, pe care o respect, care văd că astăzi este puțin contrazisă de domnul Adrian Vasilescu, pe mine mă face să cred că cea mai bună variantă este aceea pe care am discutat-o astăzi, ca ministrul de Finanțe să discute cu toate instituțiile interesate, inclusiv cu BNR, pe cifre, pe analize și pe prognoze financiare. Eu nu cred că s-a adoptat modificarea Codului fiscal undeva, într-o baie, acolo au fost specialiști care au lucrat la acest document, oameni din mediul de afaceri care se pricep, alți parteneri. Eu cred că se susține, primul-ministru a fost implicat serios în elaborarea noului Cod fiscal, au fost discuții foarte largi, analize, prognoze care ne-au arătat că aplicarea noului Cod fiscal poate să aducă foarte multe beneficii României și nu vreau să cedăm pur și simplu. Vrem să avem o relație corectă, dar nu putem să cedăm fără să avem argumente serioase, dimpotrivă, argumentele sunt de partea noastră", a precizat Liviu Dragnea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-07-27

In legatura cu acest articol...

Isărescu: Noul Cod Fiscal, inaplicabil în forma actuală

Eugen Teodorovici: Noul Cod Fiscal va fi adoptat în aceeași formă

Ponta: ”Adversarii prosperității” vor blocarea noului Cod Fiscal

AOAR: Noul Cod fiscal va „înviora” mediul de afaceri
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz