2020-07-10 09:59

Liviu Voinea: Acciza pe carburanţi este o măsură pentru a evita deflaţia

 |  14:16
Liviu Voinea: Acciza pe carburanţi este o măsură pentru a evita deflaţia

Liviu Voinea, ministrul delegat pentru Buget, a anunţat marţi că mărirea accizei pe carburanţi are ca scop evitarea deflaţiei.

Ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a declarat că acciza suplimentară la carburanţi de 7 eurocenţi pe litru, ce se va introduce de la 1 ianuarie, este o măsură luată pentru a evita deflaţia, care ar fi dus la creşterea şomajului şi la recesine.

„Această măsură are rolul de a evita deflaţia, care este mult mai periculoasă decât inflaţia. Toată Europa are problema asta, până şi Germania se confruntă cu deflaţia. Japoniei i-au luat 20 de ani să iasă din deflaţie. Inflaţia duce la creştere economică, deflaţia la şomaj şi recesiune. Nu am auzit de deflaţia care să fi dus la creştere economică”, a spus Voinea.

Voinea a adăugat că nu ştie cu cât va creştere preţul final al carburanţilor pentru că nu este cunoscut preţul petrolului, raportează Agerpres. Oficialul român a precizat că se aşteaptă la o scădere a preţului petrolului, acum că Iranul şi statele occidentale au ajuns la un Acord privind programul nuclear.

Preşedintele Băsescu a declarat duminică seară că nu va accepta bugetul de stat pe anul 2014 în formă actuală şi îl va ataca la Curtea Constituţională a României, dacă Guvernul Ponta nu va renunţa la creşterea accizei pe carburanţi. Potrivit lui Traian Băsescu, aceasta din urmă este doar „un bir inutil şi toxic pentru populaţie”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2013-11-26

In legatura cu acest articol...

Dan Şova nu ştie cât va genera acciza de 7 eurocenţi la litrul de carburant

Băsescu: Dacă nu se renunţă la creşterea accizei la combustibil, retrimit bugetul la Parlament. Ponta nu înţelege Constituţia. Aşa e când îţi iei doctoratul şi nu ştii ce scrie în el!

OMV: Toate majorările de accize se vor regăsi în preţul final al carburanţilor

Accizele pentru carburanţi vor creşte cu 20% în anul 2014
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz