2019-10-16 05:13

Majorarea impozitului pentru cei care deţin mai multe locuinţe, respinsă de Senat

 |  19:24
Majorarea impozitului pentru cei care deţin mai multe locuinţe, respinsă de Senat

Senatorii au respins,ieri, ordonanţa de urgenţă care prevede că persoanele care deţin în proprietatedouă saumaimulte locuinţe care nu sunt închiriate vor fi impozitatesuplimentar, respingerea actului normativ fiind susţinută inclusiv de senatoriPDL.

Ordonanţade Urgenţă 59/2010, dezbătută de Senat în calitate de primă Cameră sesizată,prevede că persoanele fizice care au în proprietate două sau mai multe clădiridatorează impozit pe clădiri, majorat cu 65% pentruprimaclădire înafara celei de domiciliu, cu 150% pentru a doua clădire, cu 300% pentru a treiaclădire şi următoarele în afara celei de la adresa de domiciliu.

Ordonanţamai prevede majorarea impozitului pentru anumite categorii de mijloace detransport.

Întimpul dezbaterilor, senatorul PDL Iulian Urban a criticat prevederileordonanţei de urgenţă, arătând că, dacă în România nu va fiîncurajatămunca, această ţară nu va ieşi din criză nici într-un milion deani.

"Dinpunctul meu de vedere, faptul că eu muncesc, că îmi fac încă o proprietate,trebuie să reprezinte un imbold pentru statul român şi, din punctul meu devedere, o măsură corectă de dreapta este să îi protejăm pe cei caremuncescmaimult, care aduc valoare, care cresc produsul acestei ţări",a spus senatorul.

Urbana arătat că nu este deloc fericit pentru faptul că este supraimpozitat,deoarece a adus nişte beneficii ţării, iar din aceşti bani urmează să fiesusţinuţi cei care nu muncesc.

SenatorulliberalVarujan Vosganian a anunţat, în timpul şedinţei, că grupul săuparlamentar va vota împotriva ordonanţei de urgenţă.

"ÎnRomânia, de multă vreme, suntem contaminaţi de o cultură a sărăciei, în caresărăcia este socotită ca un fel de stare naturală a românilor", a spussenatorul PNL.

Ela susţinut că oamenii politici nu au încercat să îi scoată din starea desărăcie pe români, ci să îi păstreze în această stare, să întreţină sărăcia,pentru că astfel oamenii sunt mai uşor de dominat, de ademenit prin tot felulde promisiuni.

"Nusuntem în situaţia să dezvoltăm un sistem rafinat de redistribuire. Suntem însituaţia în care trebuie să încurajăm acumularea de avuţie. Suntem în situaţia încare statul şi partidele politice trebuie să se sprijine în primul rând pe ceicu iniţiativă, pe cei puternici, pentru ca, în mod sustenabil, să îi poatăajuta pe ceilalţi, cu care soarta nu a fost la fel de darnică", a opinatliberalul.

Supusla vot, raportul de admitere propus de Comisia pentru buget a întrunit 25 devoturi "pentru", 45 de voturi "împotrivă" şi 7 abţineri.

Ordonanţade urgenţă va fi dezbătură de Camera Deputaţilor, în calitate de fordecizional.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-12-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray