2020-02-16 21:40

Majoritatea tranzacţiilor imobiliare nu depăşesc valoarea de 60.000 de euro

 |  18:19

Peste trei sferturidin tranzacţiile pe piaţa rezidenţială sunt cu locuinţe vechi, cele mai multecu preţuri în jurul a 60.000 de euro, iar cumpărătorii sunt dispuşi săplătească cu până la 10.000 de euro în plus pentru un apartament nou, faţă deunul vechi, din aceeaşi zonă, potrivit Coldwell Banker.

Maimult de jumătate din tranzacţii sunt încheiate prin programul "PrimaCasă", apartamentele care înregistrează cele mai bune vânzăriîncadrându-se sau fiind apropiate ca preţ de plafonul de 60.000 de euro, deşipotenţialii cumpărători ar fi dispuşi să plătească cu până la 10.000 de euro înplus pentru un apartament nou, faţă de unul vechi, dacă este situat în aceeaşizonă, se arată într-un comunicat al Coldwell Banker Affiliates of Romania.

"Înceea ce priveşte perioada imediat următoare, dacă măsurile de austeritate nu audeterminat deja o prăbuşire a preţurilor, în adevăratul sens al cuvântului, epuţin probabil să asistăm la ajustări semnificative în absenţa altor reducerisalariale sau a livrării pe piaţă a unui portofoliu vast de locuinţe preluatede către băncile finanţatoare", a declarat Valentin Ilie, directorexecutiv al Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Înopinia sa, pe termen mediu vor conta însă şi deciziile luate de cătredezvoltatorii proiectelor noi, finalizate parţial sau integral, în contextul încare 80%-90% din tranzacţiile încheiate în acest moment sunt cu locuinţe vechi.

Pede altă parte, Coldwell Banker Affiliates of Romania apreciază că preţurile detranzacţionare au înregistrat o scădere medie de 10% în ultimele patru luni,informează Mediafax.

Dacăîn privinţa preţurilor solicitate de către proprietari scăderea a fost de circa5-8%, în zona preţurilor finale de tranzacţionare reducerea înregistrată a fostchiar mai importantă. Proprietăţile scoase la vânzare îşi găsesc mai greu uncumpărător, astfel că vânzătorii sunt forţaţi să scadă mai mult preţurile detranzacţionare.

"Negocieriledintre vânzători şi cumpărători durează mai mult, în special după anunţul dereducere a salariilor bugetarilor coroborat cu celelalte măsuri adoptate recentde autorităţi", a declarat Alexandru Pricop, managing partner al sucursaleiColdwell Banker Banu Manta, una dintre cele nouă sucursale imobiliare dinBucureşti ale companiei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638943-02-02Parerea ta...

DETECTIV
30 Sep 2010

IN ROMANIA NU EXISTA AGENTII CE REZINTA INTERESELE VANZATORILOR SI AGENTII CARE SA REPREZINTE INTERESELE CUMPARATORILOR !..CA IN TARILE CIVILIZTE ALE EUROPEI !.....DE ACEEA"MIELUL BLAND"SUGE LA DOUA OI !..A SE CITI "LUPUL BLAND "....PLUS EVAZINEA FISCALA DIN DOMENIU !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine