2020-01-28 10:39

Mamaia, cea mai căutată destinaţie de 1 Mai

 |  17:29
Mamaia, cea mai căutată destinaţie de 1 Mai

Alina Oprea

Mamaia este cea mai cumpărată destinaţie de 1 Mai şi, conform estimărilor, staţiunea se va umple în proporţie de 80%, cele mai vândute fiind hotelurile din zona centru-nord, spune Aurelian Marin, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT).

La rândul lor, oficialii Asociaţiei Patronale Mamaia afirmă că aşteaptă în această minivacanţă peste 25.000 de turişti, majoritatea din România, dar şi din ţările UE din apropiere, iar majoritatea vin pentru clubbing.

„Anul acesta, vânzările pentru minivacanţa de 1 mai vor fi cu 10% mai mari şi pentru că au început mai devreme. De departe, Mamaia este cea mai cumpărată destinaţie de 1 mai, cu atât mai mult cu cât toate hotelurile vor fi deschise. Avem deja hoteluri care sunt pline, altele în curs de umplere. Mai ales în partea de la centru spre nordul staţiunii. În sudul litoralului, turişti mai mulţi vor fi în Vama Veche, dar şi în Eforie Nord. Gradul de ocupare nu va fi spectaculos în sudul litoralului, din punctul de vedere al pachetelor cumpărate prin agenţii”, a precizat Aurelian Marin, potrivit Agerpres. Tarifele la un hotel de 2 stele în Mamaia pornesc de la 60-80 lei/persoană/noapte, 100-150 lei/persoană/noapte la un hotel de 3 stele pentru cazare cu mic dejun şi ajung până la 200 lei/persoană/noapte, la un hotel de 4 stele. În sudul litoralului tarifele sunt mai mici cu circa 25%. 

„Suntem pe ultima sută de metri cu pregătirile. Personalul este tot pe poziţii. Trendul, în materie de cazare, este de a veni în hoteluri de 3 stele şi 4 stele. În Mamaia, vor fi deschise toate terasele şi vom asigura şi şezlonguri pe plajă“, a declarat Nicolae Bucovală, preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia. Pentru mini-vacanţa de 1 Mai, agenţiile au vândut numai pentru litoral peste 35.000 de locuri de cazare. „Majoritatea românilor îşi petrec minivacanţa de 1 Mai în România, la mare şi la munte. Tradiţional, de 1 Mai, la noi este să petrecem cu grătare, cu mici, cu cluburi, cu bere... Există însă şi români care mai pleacă în zone limitrofe, precum Bulgaria şi Ungaria, dar aici merg cei care sunt aproape de aceste zone. În general, în Bulgaria, merg pe varianta de all-inclusive. În Bulgaria, preţurile la hotelurile care oferă all-inclusive, de 1 Mai, este de 28-30 euro/noapte/persoană“, a mai spus Aurelian Marin, preşedinte ANAT.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-04-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine