2020-02-17 11:07

MApN își ia licență pentru explorarea resurselor de apă minerală terapeutică

 |  16:51
MApN își ia licență pentru explorarea resurselor de apă minerală terapeutică

Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM) a emis un ordin prin care acordă o licență de dare în administrare pentru explorare privind resursele de apă minerală terapeutică din perimetrul Bălţătești, județul Neamț, către Ministerul Apărării Naționale, prin UM 02275. La respectiva unitate militară din Bălţăteşti funcționează Sanatoriul de balneofizioterapie şi recuperare medicală "Dr. Dimitrie Cantemir". Angajaţii din Ministerul Apărării se vor trata astfel în staţiunea balneoclimaterică Bălţăteşti. Contractul de administrare a obiectivelor de cazare şi tratament a fost prelungit în 2010 cu încă 49 de ani, fiind astfel valabil până în 2049.

”Suprafața perimetrului de explorare este de 2,996 km pătrați. Ministerul Apărării Naționale, prin Unitatea Militară 02275, este titularul licenței de dare în administrare pentru explorare. Între ANRM și Ministerul Apărării Naționale - Unitatea Militară 02275 a fost încheiată licența de dare în administrare pentru explorare, care cuprinde programul lucrărilor de cercetare și programul lucrărilor de refacere a mediului”, se arată în datele transmise de ANRM, la solicitarea PUTEREA. 

Durata de valabilitate a licenței este de doi ani contractuali, respectiv până la data de 26 iunie 2016.

Staţiunea Bălţăteşti

”Ministerul Apărării Naționale - Unitatea Militară 02215 și-a propus să cerceteze apa minerală terapeutică din perimetrul solicitat. Construcția unui complex turistic sau de agrement nu face obiectul licenței de dare în administrare. Scopul acestei  licențe de explorare este de a evidenția și de a înregistra resurse și rezerve de apă minerală terapeutică”, se mai arată în informațiile ANRM.

Oficialii agenției spun că programul de lucrări de explorare, care a stat la baza obținerii licenței de dare în administrare pentru explorare, în care sunt prevăzute lucrările ce urmează a fi executate și valoarea acestora au caracterul de informație clasificată, drept urmare nu pot fi făcute publice.

Staţiunea Bălţăteşti este aşezată în Depresiunea Neamţ, la 34 km de Piatra Neamţ şi la 11 km de Târgu Neamţ. În cadrul Sanatoriului de balneofizioterapie şi recuperare medicală "Dr. Dimitrie Cantemir", pacienţii beneficiază de electroterapie, afuziuni, duşuri, masaje, aerosoli, tratament ginecologic, de cultură fizică medicală şi recuperatorie, bazin de hidrokinetoterapie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-07-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine