2019-10-15 19:39

Micile afaceri pot beneficia de 200.000 de euro, ca ajutor de minimis. Vezi condițiile

 |  13:12
Micile afaceri pot beneficia de 200.000 de euro, ca ajutor de minimis. Vezi condițiile

Microîntreprinderile și întreprinderile mici vor putea beneficia de 200.000 euro, pe o perioadă de trei ani fiscali consecutivi, prin Schema de ajutor de minimis pentru stimularea investitorilor individuali - business angels, conform unui proiect de act normativ postat pe site-ul Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA).

Obiectivul schemei este de a sprijini dezvoltarea microîntreprinderilor și a întreprinderilor mici prin investiții de capital financiar realizate de investitorii individuali - business angels. Conform proiectului, furnizorul ajutorului și administrator al schemei este Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA).

Investitorul individual (business angel) este o persoană din afara societății și dobândește calitatea de asociat al acesteia prin aportul său în numerar la capitalul social al societății, rezultând emiterea de noi părți sociale în favoarea sa. Investitorul va dobândi un număr de părți sociale la societate la valoarea nominală cu prima de emisiune aferentă aportului sau, plătită la data majorării capitalului social. Acesta investește o sumă cuprinsă între 3.000 de euro și 200.000 de euro, echivalent lei la cursul Băncii Naționale a României din ziua efectuării operațiunii în societatea al cărei asociat devine, prin dobândirea de părți sociale. Investitorul individual nu poate deține, ca urmare a investiției, în nume propriu sau prin persoane interpuse, mai mult de 49% din capitalul social al societății în cauză.

Conform proiectului, această schemă se implementează pe perioada cuprinsă între data intrării în vigoare până la 31 decembrie 2020, cu posibilitatea prelungirii, în acord cu regulamentele Comisiei Europene privind acordarea ajutoarelor de minimis. Beneficiarii de ajutor de minimis pot fi selectați până la un termen stabilit de administrator astfel încât ultima dată a înregistrării mențiunii privind majorarea capitalului social al societății la Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC) să fie 31 decembrie 2020.

Beneficiarii vor avea obligația de a raporta efectele participării la schemă către administrator pe o perioadă de 3 ani începând cu anul următor acordării ajutorului de minimis, prin completarea și transmiterea formularului de raportare tehnică precum și a altor informații solicitate de Ministerul Economiei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-03Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
03 Ian 2017

CU CONDITIA SA FIE PE NUMELE LUI GHITZA-PONTA-UDREA.....ADICA EXACT CA IN ULTIMII 27DE ANI....TOTI BAN ROMANIEI MERG LA TERORISTII KUSHER DIN 22DECEMBRIE....SI NEAMURILE DE LA STREHAIA...TARA LUI PAPURA VODA SI OSAMA BIN LADEN
MONA LISA DIN PLESCOI
03 Ian 2017

VREAU SI EU 200000DE EURO...PE ZI...SA-MI IAU POSETE VUITTON IN DUBAI
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray